Najnovije

KAKO ĆE SE ZAVRŠITI UKRAJINSKI JURIŠ NA DONBAS? Ovo je odgovor Donjecka

Ratni reporter Jurij Kotjonok rekao je kako će se za Kijev završiti sledeća ofanzivna operacija Oružanih snaga Ukrajine u Donbasu.

Bataljon Donbas (Foto: Predsedništvo Ukrajine)

Novinar je izrazio uverenje da će ukrajinske snage bezbednosti pokušati da primene scenario moći u Donbasu, ali će to dovesti do tužnih rezultata za Kijev. Prema njegovim rečima, Oružane snage Ukrajine izazvaće eskalaciju sukoba, ali će dobiti dostojan odboj od DNR i LNR, nakon čega će biti prinuđene da se povuku. Rezultat ovih akcija biće ulazak teritorija Donbasa, koje su trenutno pod kontrolom Kijeva, u sastav DNR.

Ranije je predsednik DNR Denis Pušilin rekao da je republika spremna da se odupre ofanzivnim akcijama Oružanih snaga Ukrajine u Donbasu. Prema njegovim rečima, jedinice Oružanih snaga Ukrajine povećale su broj granatiranja na liniji kontakta.

Istovremeno, kuće civila, kao i civilna infrastruktura, podvrgnuti su vatri su ukrajinske artiljerije. Pušilin je naglasio da je Narodna milicija DNR spremna da pruži „dostojan odgovor“ na agresiju i provokacije Oružanih snaga Ukrajine.

Šta će se desiti ako DNR i LNR uđu u sastav Rusije, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA