Najnovije

RUSIJA KONAČNO DOČEKALA! Prikazan prvi serijski Su-57 koji je predat vojsci (VIDEO)

Ruski TV kanal Zvezda prikazao je snimak prvog serijskog aviona Su-57 koji je predat Vazdušno-kosmičkim snagama Rusije.

Su-57 (Foto: Jutjub)

Prvi u seriji višenamenski lovac Su-57 predat je vazduhoplovnim snagama. Avion broj jedan postao je deo Državnog centra za letenje Ministarstva odbrane. Na njemu će biti obučeni vojni piloti i tehnički inženjeri. A oni koji su već imali priliku da se vinu u nebo na lovcu pete generacije beleže „pametnu“ kontrolu, krstarenje nadzvukom i slabu vidljivost.

Su-57 broj 01 postaje prvi avion pete generacije koji je ušao u rusku vojsku. Sada se nalazi u Ahtubinsku, u glavnom ispitnom centru za letove i proveravaće ga ispitni piloti u svim režimima, kako bi potom mogao da uđe u jednu od vazduhoplovnih baza i preuzme svoju borbenu dužnost.

Na nebu piloti kažu da se ništa slično nikada nije dogodilo, čak ni kod zapadnih kolega. Ovi lovci su svestrani, njihovi motori, navigaciona oprema i oružje su fantastični.

Uskoro će takvi avioni pete generacije Su-57 postati glavni lovci ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga, odnosno glavno oružje na nebu. Prema ugovoru, vojska će u bliskoj budućnosti dobiti još 76 ovih aviona, kojima se svi već raduju.

U poređenju sa avionima generacije 4+, novina se odlikuje krstarećim nadzvučnim letom, niskom radarskom vidljivošću i vrlo pametnom opremom koja se lako kontroliše.

A kada će Cirkon ući u naoružanje, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA