Najnovije

HAOS NA ULICAMA EVROPSKIH PRESTONICA: Vatreni marševi nezadovoljnih građana, privedeno stotine demonstranata! (VIDEO)

Demonstranati su izašli na ulice Danske kako bi se pobunili protiv ponovnog zaključavanja osuđujući vladine restrikcije usled pandemije, tokom marša sa bakljama.

Protesti u Danskoj. (Foto: Jutjub)

Vatreni protest organizovan je noćas u Arhusu, drugom po veličini gradu u Danskoj. Šetnju je organizovala grupa koja se naziva "Muškarci u crnom", koja se protive pandemijskim merama u zemlji protiv korona virusa.

Mnogi demonstranti pojavili su se na maršu sa upaljenim bakljama. Neki od njih nekoliko vatrometa ispalili su ka policiji koja je obezbeđivala okupljanje.

Tokom protesta najmanje jedna osoba je uhapšena, dok je nekoliko drugih policija nakratko zadržala na saslušanju i razgovorima.

​Na događaju je bilo nekoliko velikih transparenta protiv vladine politike protiv zatvaranja. "Zatvorite Kristijanborg, otvorite društvo", stajalo je na jednom od transparenta, apelujući na zatvaranje zgrade vlade u Kopenhagenu.

Danska je nedavno pooštrila svoja pandemijske mere, smanjivši ograničenje skupova na pet sa 10 ljudi. Prostori za zabavu, kao i restorani i barovi, i dalje su zatvoreni širom zemlje.

Oko 5.000 protivnika epidemioloških mera austrijske vlade okupilo se danas u centru Beča, na zabranjenom protestnom skupu.

Austrijska policija zabranila je održavanje 15 od 17 protesta prijavljenih za ovaj vikend uz obrazloženje da se na ranijim skupovima anti-koronaša nisu pridržavali aktuelnih mera, čime ugrožavaju javno zdravlje.

Međutim, anti-koronaši na to su reagovali pozivom preko društvenih mreža na litiju i šetnju kroz ulice Beča.

Među učesnicima, kao i na prethodnim skupovima, bili su pripadnici neonacističkih i dešničarskih organizacija, huligani i pristalice teorija zavere.

Pošto učesnici nisu nosili maske, a ni pridržavali se distance od dva metra, došlo je do intervencije policije.

Policija je zatvorila trg Heldenplac, gde je trebalo da se održi veliki protest, zatvaranjem vrata na velikoj kapiiji, što se odavno nje desilo u Beču.

Zbog toga su učesnici protesta najpre, na trgu Marije Terezije, održali molitvu, a potom krenuli u šetnju.

Tokom šetnje dolazilo je do čestih incidenata sa policijom.

Bečka nadbiskupija, uoči današnjeg skupa, upozorila je u saopštenju na zloupotrebu verskih obreda za prikrivanje protesta.

Belgijski demonstrati, koji nazivaju restriktivne mere uvedene zbog pandemije korona virusa "insceniranim", održali su danas protest u centru Brisela, a lokalni međii su preneli da je policija uhapsila oko 300 ljudi koji su hteli da se priključe tom neodobrenom skupu.

Briselska policija je na Tviteru pozvala nekoliko puta ljude da se ne okupljaju, a kasnije je rasturila demonstracije, koje su se okončale bez nasilja, javio je AP.

Vlasti su upozorile da bi neredi u Holandiji, koji su izbili prethodnih dana, mogli da se prošire i na susednu Belgiju.

Belgijske restriktivne mere uključuju i policijski čas od 21.00, zabranu nevažnih putovanja zemljom koja ima treću stopu smrtnosti na 100.000 stanovnika (1.813, prema podacima worldometers.info) u svetu.

Glavni izvršitelj blokirao ranč Đukanovića! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA