Najnovije

DOKTORI NE VERUJU VAKCINI: Direktor očajan zbog slabog odziva zaposlenih

Direktor Doma zdravlja u Nišu Milorad Jerkan kazao je da je „malo razočaran“ što se za vakcinaciju protiv kovida 19 prijavio manji broj zaposlenih od broja koji je „očekivao“.

Ipak, nada se da će do kraja biti 60-70 posto odziv (foto: Pixabay.com )

– U Domu zdravlja, ja sam malo razočaran što je manji broj prijavljenih za vakcinaciju nego što sam očekivao, ali to će ići na nekih 60, 70 odsto radnika, što i nije tako loše. Mi nemamo pravo i nemamo taj zakon po kome bismo mogli bilo kome da naredimo da primi vakcinu, koja je apsolutno dobrovoljna, i svako ima pravo da odluči da li će je primiti, kazao je Jerkan za Niške vesti.

Jerkan je rekao u da je „plan vakcinacije protiv virusa korona veoma racionalno i dobro napravljen“, ne precizirajući o kojem i čijem planu je reč. On je kazao da će se vakcina protiv korona infekcije davati u 50 gradskih i prigradskih ambulanti Doma zdravlja, a da je već „stručno obučen veliki broj timova od strane Instituta za javno zdravlje ‘Batut'“.

A Mirsad Đerlek ne zna ni približno koliko će stići ruskih i kineskih vakcina, ali zato u iglu zna koliko će stići Fajzerovih, što možete saznati OVDE.

Izvor: Danas

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA