Najnovije

OTKRIVENI TEŠKI ZLOČINI U AFRINU: Turci uništavaju arapski identitet i menjaju demografiju regiona

Mediji i lokalni izvori razotkrili su masovne napade i kršenja snaga turskog režima i njihovih terorista nad civilima i njihovom imovinom u regionu Afrin u severnoj provinciji Alepo, saopštava sirijska agencija SANA.

Afrin (Foto: SANA)

Prema izvorima, turske okupacione snage i njihovi plaćenici u Afrinu ubili su više od 58 civila, uključujući 9 žena, oko 120 civila je ranjeno. Pored toga, primetili su, kao rezultat eskalacije kršenja i kriminalnih radnji okupatora i njihovih plaćenika protiv civilnog stanovništva, oteto je više od 987 civila, uključujući 92 žene.

Izvori su ukazali da su terorističke organizacije povezane sa turskom okupacijom, pod njenom direktnom kontrolom i podrškom, uništile ili opljačkale 50 arheoloških nalazišta i prokrijumčarile arheološke vrednosti na tursko tržište. Takođe su uništili velike površine poljoprivrednih polja, posekli i iščupali više od 72 hiljade stabala maslina, koje su bili glavni izvor prihoda lokalnog stanovništva.

Prošle godine su plaćenici turskih okupatora oduzeli 250 domova prvobitnim vlasnicima, prisiljavajući ih da napuste smeštaj kako bi nametnuli novu demografsku stvarnost koja ispunjava planove, ambicije i iluzije Erdoganovog osmanskog režima, dodaju izvori.

Kao dokaz haosa u Afrinu, koji su zauzele turske snage i njihovi plaćenici, u regionu je eksplodirano 39 automobila, motocikala ili eksplozivnih naprava i mina, usmrtivši i ranivši više od 170 civila, uključujući mnogo dece i žena. pričinjena su razaranja i značajna materijalna šteta na državnoj i privatnoj svojini.

U martu 2018. godine, nakon invazije turskih okupacionih snaga i plaćenika na Afrin, područje je bilo svedok kontinuiranih pokušaja Erdoganovog režima da promeni demografiju regiona i izbriše njegovu istoriju. U okviru ovih akcija, nazivi okruga, gradova, naselja i sela, kao i trgovi, već su preimenovani na turskom jeziku, turski jezik je uveden u opšti obrazovni program škola, podignuta je turska zastava nad školama, pored pokušaja brisanja kulturnog i istorijskog identiteta regiona uništavanjem svih arheoloških hramova koji ukazuju na arapski identitet te oblasti.

kakav dokaz Rusija ima protiv Azerbejdžana, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA