Najnovije

GORI TVITER! Besni rat Dritana i Mila!

Ako se po Badnjem jutru dan poznaje potpresednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i predsednik Crne Gore Milo Đukanović provešće božićne praznike kako nalaže najradosniji pravoslavni hrišćanski praznik - u miru. Barem privremeno, pošto su prethodnih dana vodili "rat" rečima, i to na Tviteru, i nisu prestajali.

Dritan Abazović. (Foto: Jutjub)

Povod za najnoviji sukob na Tviteru bila je Abazovićeva optužba da Đukanović državi duguje 12,4 miliona evra za porez. Rasprava je počela juče ujutro, i nije prestajala do duboko u noć.

Predsednik Crne Gore reagovao je na tvit potpresednika Vlade i poručio da je optužba na njegov račun "prevara i laž", a usput je Abazovića nazvao šibicarom, ali i službenikom velikosrpskog nacionalizma.

Abazović: Nije demantovao

Lider URA nije mu ostao dužan pa je juče kasno popodne nastavio da odgovara crnogorskom šefu države. Napisao je da je Đukanović "providno tvitnuo" da on lično nije dužan poreze, ali da nije demantovao da je kompanija čiji je suvlasnik blokirana na 12,45 miliona evra.

Kako je rekao, ispitaće sve transkacije novog poverioca komapanije Holdco East, i ponovo poručio "da više nema nedodriljivih".

Abazović traži da Đukanović odgovori na pitanja:

- Kako je moguće da su krediti Global Montenegro kompanije na kraju 2019. godine iznosili 5,6 milona evra, a da je blokada na više nego dupli iznos? - zapitao se potpresednik Vlade.

Đukanović je, kaže, "jako neuspešan u privatnom biznisu: prihod GM u 2019. godini je iznosio (0) nula evra, a kapital je negativan 3,9 miliona evra".

Abazović je primetio da Đukanović možda ni ne zna za ovaj biznis, kao što, kako je naveo, nije znao da ima platnu karticu u Atlas banci.

- Global Montenegro nije AD već društvo sa ograničenom odgovornošću D.O.O, pa bi bilo dobro da predsednik nauči razliku - naveo je Abazović i upitao:

"Kako je moguće da se komapanija GM više od 10 godina ne blokira kada se običnim građanima za najmanji dug u kratkom vremenskom periodu blokiraju sredstva".

- Nema više nedodrljivih, tek smo počeli - ponovio je Abazović.

Podsećanja radi, najnoviji sukob potpresednika Vlade i predsednika Crne Gore započeo je juče rano ujutru kada je lider URA objavio da Đukanović duguje ogroman novac državi.

- Dok priča o navodnom poštovanju Ustava i zakona, predsednik Crne Gore Milo Đukanović duguje 12,4 miliona eura poreza državi! Sada je valjda jasno šta se krije iza dizanja tenzija, priče o identitetu, ugroženosti... Nema više nedodirljivih! - napisao je potpresednik Vlade Crne Gore i pozvao se na podatke “BInfo”.

Đukanović: Slagao za 6.000 puta

Predsednik Crne Gore ubrzo je reagovao, takođe na Tviteru.

- Objava Dritana Abazovića da sam poreski dužnik najobičnija je laž i prevara. Kao građanin Crne Gore Milo Đukanović ne dugujem ni jedan cent po osnovu poreza, ni po bilo kom drugom osnovu - napisao je Đukanović.

Kako je naveo, kompanija "Global Montenegro" u kojoj je jedan od akcionara, kao pravno lice, usled "greške administracije", ima dug od 1.900 evra.

- Tačno je, i javnost o tome sve zna, da sam godinama akcionar u kompaniji “Global Montenegro”, koja kao pravno lice, a ne ja lično, očitom greškom administracije firme, duguje ukupno 1.900 evra doprinosa, a ne kako manipulatorski tvrdi: 12,4 miliona evra – naveo je lider DPS-a.

"Nismo svi šibicari kao Abazović"

Abazovića je predsednik Crne Gore nazvao šibicarom, optužio ga da iznosi laži, ali i da "služi velikosrpskom nacionalizmu".

- Gore od toga je što misli da smo svi šibicari kao i on, pa je valjda moja priča o identitetu i ugroženosti Crne Gore od velikosrpskog nacionalizma kojem on služi ustvari zbog izmišljenog poreskog duga. Zastiđe i za Vladu i za Crnu Goru - napisao je Đukanović.

Đukanović pokrenuo novogodišnju lavinu

Inače, Nova godina je odmah počela baražnom vatrom između predesednika i Vlade Crne Gore. Još se novogodišnji vatromet nije ugasio, a prve varnice stigle su od Đukanovića koji je odbio da potpiše nekoliko usvojenih zakona u skupštini među kojima i Izmene zakona o slobodi veroispovesti.

Predsednik Crne Gore je te zakone vratio skupštini na ponovno glasanje pravdajući taj čin da je prilikom usvajanja tih pravnih akata bio sporan kvorum u parlamentu.

Naravno, ubrzo su usledile reakcije i iz Vlade i parlamente uz poruku da će "sporni" zakoni biti ponovo izglasani i bez rasprave.

Ruski vojni noviteti lede krv u žilama! Više o tome OVDE.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA