Najnovije

BOMBA IZ SEVERNE KOREJE! Kim DŽong Un najavio razvoj nuklearnog oružja, izjava o SAD mogla bi ga skupo koštati!

Severnokorejski lider Kim DŽon Un pozvao je na razvoj naprednijeg nuklearnog oružja i rekao da su Sjedinjene Države "naš najveći neprijatelj", objavili su u subotu državni mediji.

Kim DŽong Un. (Foto: Jutjub)

Severnokorejski lider Kim DŽong Un pozvao je na razvoj naprednijeg nuklearnog oružja i rekao da su Sjedinjene Države "naš najveći neprijatelj", izvestili su u subotu državni mediji.

To predstavlja snažni izazov za izabranog američkog predsednika Bajdena samo nekoliko dana pre stupanja na dužnost, prenosi Hina pozivajući se na Rojters.

Neprijateljska politika Vašingtona ne bi se promenila bez obzira ko preuzme Belu kuću, ali odustajanje od te politike bilo bi ključno za severnokorejsko-američke odnose, rekao je Kim, prema državnoj novinskoj agenciji KCNA.

„Naše spoljnopolitičke aktivnosti treba usmeriti na prevazilaženje Sjedinjenih Država, našeg najvećeg neprijatelja i glavne prepreke našem inovativnom razvoju“, rekao je Kim tokom obraćanja na retkom kongresu stranke u Pjongjangu.

Severna Koreja ne bi „zloupotrebila“ svoje nuklearno oružje, rekao je Kim, ali zemlja proširuje svoj nuklearni arsenal, uključujući „preventivne“ i „osvetoljubive“ udarne sposobnosti i bojeve glave različitih veličina.

Kim je pozvao na razvoj opreme koja uključuje hipersonično oružje, interkontinentalne balističke rakete, špijunske satelite i dronove.

Ruska ratna avijacija krenula u žestok napad! Prži sve pod sobom! Više o tome OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA