Najnovije

RUSKO NEBO BIĆE SIGURNIJE: Stiže veliko pojačanje vazdušno-kosmičkim snagama!

Tokom ove godine vazdušno-kosmičke snage Rusije će biti opremljene najnovijim raketnim sistemima – S-350 „Vitez“, a dobiće i PVO sistem S-400 i „Pancir S“.

S-400, S-500. (Foto: ria.ru)

„Planirano je da tokom 2021. godine Vazdušno-kosmičke snage budu naoružane sa dva sistema S-400 ‘Trijumf’ i 18 sistema ‘Pancir S’. Pored togam predviđeno je i da se prvi raketni put naoruža najnovijim sistemom S-350  ‘Vitez’ “, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

U Ministarstvu podsećaju da su ove snage ruske vojske prošle godine dobile četiri sistema S-400 i 24 sistema „Pancir S“. NJima su naoružane snage u Sverdlovskoj, Samarskoj i Južnosahalinskoj oblasti.

Takođe, tokom prošle godine nastavni centar za obuku u Lenjingradskoj oblasti opremljen je prvim sistemom S-350 „Vitez“. Taj sistem će podići efikasnost borbe protiv krstarećih raketa za dva do dva i po puta. 

Sposoban je da uništi vazdušne ciljeve na udaljenosti većoj od 120 kilometara i na visini većoj od 30 kilometara, a sastoji se od raketa srednjeg i malog dometa. Vreme koje je potrebno da „Vitez” bude doveden u stanje borbene gotovosti je pet minuta.

Do 2028. godine vojska će dobiti 144 sistema „Vitez“.

Ruska ratna avijacija krenula u žestok napad! Prži sve pod sobom! Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA