Najnovije

IVICA DAČIĆ: Bakir Izetbegović, Zoran Milanović i Stjepan Mesić se nisu slučajno sreli, saglasni su samo da su protiv Srbije!

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ocenio je da se lider SDA Bakir Izetbegović nije slučajno sreo nedavno u Zagrebu sa bivšim i sadašnjim predsednikom Hrvatske Stjepanom Mesićem i Zoranom Milanovićem, te da na tom skupu nisu mogli ništa da usaglase, osim da su protiv Srbije.

Ivica Dačić. (Foto: Jutjub)

- Oni imaju velike probleme u odnosima između Hrvata i Bošnjaka... Na ovom skupu nisu mogli ništa zajedno da usaglase, osim da su protiv Srbije. A što se tiče njihovih problema i odnosa, izgleda da im to nije bitno - rekao je Ivica Dačić za TV Pink.

Jedino im je, kaže Dačić, izgleda zajednička stvar da su, eto, malo popričali protiv Srbije, verovatno protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, koji je stalna tema.

Dačić kaže da je Bakir Izetbegović, kao predsednik jednog doma parlamenta BiH, pre tog sastanka u Zagrebu bio u Sloveniji na skupu predsednika parlamenata zemalja Zapadnog Balkana i da je govorio da će da svrati u Zagreb.

- Ali nisam bio svestan s kim će sve da se sretne. Učešće Mesića u svemu tome je potpuno jedna suluda stvar... Ne razumem kako to može da doprinese ukupnoj stabilnosti u regionu. Naprotiv, nemaju oni ništa da šalju mirovne poruke - rekao je Dačić.

On je podsetio da je Hrvatska zvanično opomenuta više puta i čak se vodio i proces u kojem se pominje agresija Hrvatske na BiH, kao i da je Hrvatska imala zvanično svoju vojsku koja je prešla u hrvatski deo BiH i ratovala protiv vojnih jedinica BiH.

- Oni se međusobno tuže, osporavaju, Hrvatska pravi most, a u BiH kažu da im to narušava teritorijalni integritet, imaju nerešeno na stotine kilometara granice između BiH i Hrvatske, svašta ima. Tu je i Željko Komšić kao hrvatski član Predsedništva, Izborni zakon koji Hrvati osporavaju, pa Hrvati traže treći entitet u BiH … - naveo je Dačić.

Komentarišući ocene medija u regionu da je susret u Zagrebu Zorana Milanovića i Stjepana Mesića sa Izetbegovićem u funkciji predizborne kampanje, Dačić je istakao da to više nije izborna kampanja, nego kliše.

- To je postao kliše, model ponašanja u nekim centrima u regionu, kao što su Zagreb, Sarajevo kad je reč o Bošnjacina, u jednom delu političke javnosti u Podgorici, a da se ne govori o Prištini i Tirani, pa čak i u Skoplju, Severnoj Makedoniji - dodao je Dačić.

One je napomenuo da je rekao predstavnicima Severne Makedonije da toj zemlji jedino ne preti opasnost od Srbije, ali da su Makedonci sve radili suprotno svojim interesima.

Veliki advokatski i narodni protest protiv sudsko-bankarske pljačke naroda! Više o tome OVDE.

Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA