Najnovije

''KURTI RADI ZA PUTINA'': Otvara vrata ruskom gasu i inovacijama

Lider ABK Ramuš Haradinaj rekao je da jučerašnji sporazum vraća Kosovo unazad 10 godina, i da je premijer Aljbin Kurti potpisivanjem ovog sporazuma urušio suverenitet Kosova, prenosi Reporteri.

Aljbin Kurti (Foto: Jutjub)

"Kosovo je juče dobilo dva udarca od proglašenja nezavisnosti Kosova, a ti udarci nisu došli spolja, ne od naših neprijatelja, već od marionetske i neodgovorne vlade i premijera. Potpisan je sporazum kojim se Kosovo vraća 10 godina unazad. Ovim sporazumom Aljbin Kurti snažno je uzdrmao suverenitet zemlje", rekao je Haradinaj na konferenciji za novinare.

Haradinaj je takođe kritikovao Kurtija zbog odbijanja MCC projekta za gasovod.

"Taj čovek je doneo antialbansku i antiameričku odluku u istoriji Kosova. Vladino odbijanje gasovoda direktan je udar na državu, otvara vrata ruskom gasu i inovacijama. Ovaj čovek je započeo antikosovsku i antiameričku eru. Siguran sam da neće uspeti. Aljbin Kurti je poslednje dve radnje ugrozio državu Kosovo, prekršio zakletvu kao premijer. Ovaj čovek je ispunio sve uslove da podnese ostavku, njegov ostanak na ovom mestu je opasan za državu", rekao je Haradinaj.

Haradinaj je nastavio da kritikuje, nazivajući Kurtija prevarantom, i kaže da je ispunio uslove za podnošenje ostavke.

„Kurti je ugrozio Kosovo i prekršio zakletvu kao premijer, i ispunio je uslove da podnese ostavku, na vreme sam primetio da je lažljiv i opasan za državu“.

On je čak oštro kritikovao Kurtija, rekavši da služi interesima ruskog predsednika Vladimira Putina, nazivajući vladu "proruskom".

"Pozivam albansku patriotsku levicu, ne podržavajte anarhističku levicu koja služi Putinovim interesima, nije slučajno takva odluka doneta".

Šta je Milan Knežević poručio Dritanu Abazoviću. saznajte OVDE.

Izvor: Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA