Najnovije

KURTI SRUŠIO SAN ŠIPTARIMA: Srbija sporazumom svakim danom uklanja po jednu ciglu kosovske nezavisnosti!

Profesor političke filozofije Bljerim LJatifi izjavio je nakon sporazuma o registarskim tablicama u Briselu da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti bio najveći protivnik bilo kakvog sporazuma sa Beogradom, ali da je na kraju ipak učestvovao u postizanju.

Kurti (Foto: kryeministri-ks.net)

Dodao je da kompromisni sporazumi uvek stvaraju prostor za tumačenje na različite načine i da ga svaka strana tumači iz svoje perspektive i u svom interesu, prenosi LJajmi.

- Ono što me brine u celosti ovog sporazuma je to što se nastavlja opasan kurs koji se već godinama događa na Kosovu i koji obično ne istražujemo ili istražujemo i ne želimo da komentarišemo. Od dana kada je Međunarodni sud pravde doneo odluku o legitimnosti nezavisnosti Kosova, pristajanjem na dijalog sa Srbijom, svaki dan smo, svakim postignutim sporazumom, uklanjali po jednu ciglu iz suvereniteta Kosova - rekao je LJatifi u emisiji "Presing" na T7.

Dodao je da Kurti duže vreme gradio svoju politiku na protivljenju tadašnjim vlastima, postavljajući pitanje "zašto pregovarate sa Srbijom".

- Vidimo da je na kraju i sam završio u takvom pregovaračkom procesu - naglasio je LJatifi.

Priznali su da se Rusi ne mogu pobediti silom. U toku je mnogo opasniji rat! Da li se Rusija može odbraniti pročitajte OVDE.

Izvor: kosovo-online. com
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA