Najnovije

DŽABA STE PRETILI NOVAKU: Đoković može u Australiju i bez vakcine! Pokušaće da ga slome na drugi način

Australijanci su pretili teniserima da neće moći da učestvuju na Melburnu ukoliko nisu vakcinisani, ali po svemu sudeći su brzo shvatili da bi tako imali više štete nego koristi.

Đoković (Foto: Jutjub)

Prvi na udaru je bio Novak Đoković, koji ne želi ni da priča o vakcini, pa su ga i političari i mediji pominjali u svakom tekstu i razgovoru.

Ipak, pretnje Srbinu, ali i ostalim teniserima nisu urodile plodom, odnosno bile su lažne, što je potvrdila i bivša igračica Kejsi Delakva, koja je zadužena za kontakt Australijan opena sa VTA turom u vezi sa virusom korona.

Nevakcinisani igrači takođe će moći da putuju, samo će za njih važiti rigoroznija pravila tokom dvonedeljnog karantina.

U Melburnu će kao i prošle sezone pred početak Australijan opena postojati karantin za igrače, a teniseri će kao i tada dolaziti u Australiju čarter letovima.

- Već smo razgovarali sa igračima o trenutnim uslovima. Znamo da će se Australijan open održati poslednje dve nedelje januara i da će biti karantin. Igrači će imati mogućnost da treniraju - rekla je Delakva.

Na pitanje šta će biti sa nevakcinisanim igračima, Delakva je dala konkretan odgovor i rešila sve dileme, naravno, ukoliko ne bude bilo promena do početka grend slema u Melburnu. 

- Vakcine neće biti obavezne. Mogu da kažem da će u Australiju moći da dođu i vakcinisani i nevakcinisani teniseri, ali će imati različite uslove boravka. Naša poruka igračima je da ako žele najbolje uslove budu vakcinisani. Ono što mogu da kažem za igrače koji dolaze u Australiju, uslovi za nevakcinisane će biti sasvim drugačiji od onih koji budu vakcinisani. 

Sličnog razmišljanja kao australijska teniserka je i Endi Mari, koji je pričao posle poraza od Zvereva o Australijan openu.

- Koliko razumem, ako niste vakcinisani i dalje vam je dozvoljeno da igrate, samo će pravila biti drugačija. Možda ćete morati da odete u Australiju nekoliko nedelja ranije od svih ostalih. To je izbor igrača. Ako lokalna vlast to postavi, ja bih to podržao - rekao je Mari.

Otvoreno prvenstvo Australije planirao je da počne 17. januara, branioci titula su Novak Đoković i Naomi Osaka u ženskoj konkurenciji.

Teško ranjen Srbin u Kosovskoj Mitrovici, ima još povređenih. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA