Najnovije

MISIJA OEBS-A U DONJECKU BLOKIRANA: Reakcija posmatračke misije razbesnela građane (FOTO/VIDEO)

Aktivisti su blokirali ulaze u hotelsku zgradu u centru Donjecka, gde je smeštena misija OEBS -a, javlja dopisnik RIA Novosti.

OEBS (Foto: RIA Novosti)

Protestna akcija je počela juče. Prisutni su nezadovoljni reakcijom misije na zarobljavanje predstavnika LNR Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre od strane ukrajinskih oružanih snaga. Nasuprot ulazu u hotel, u području parka pojavilo se više od deset šatora.

Sada su učesnici na kolskim izlazima iz hotelskog kompleksa i na centralnom ulazu. Oni zahtevaju oslobađanje predstavnika LNR Andreja Kosjaka. Sva vozila posmatračke misije nalaze se na parkingu hotela. Na mestu protesta nema sukoba sa službenicima policije. Demonstranti su instalirali zvučnu opremu.

Ranije su u Lugansku rekli da su ukrajinski diverzanti, tokom radova dogovorenih sa Kijevom na liniji razgraničenja u blizini spornog grada Zolotpje u Donbasu, zarobili predstavnika LNR u Zajedničkom centru za kontrolu prekida vatre. Kijev tvrdi da je obavljao izviđanje položaja ukrajinske vojske. Ove informacije su demantovane u Lugansku.

Narodna policija LNR je optužila bezbednosne službe Ukrajine za mučenje i upotrebu psihotropnih supstanci tokom ispitivanja zarobljenika, a posmatračku misiju OEBS -a za nečinjenje po pitanju njegovog oslobađanja.

O sukobu Kine i SAD na Tajvanu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA