Najnovije

MISIJA OEBS-A OBUSTAVLJA RAD U DNR: Uplašeni za svoju bezbednost

Specijalna posmatračka misija OEBS -a obustavila je svoje aktivnosti u Donbasu iz bezbednosnih razloga, prenela je novinska agencija Rojters pozivajući se na šefa posmatračke misije Jašara alita Čevika.

OEBS (Foto: RIA Novosti)

„Zbog naše brige za bezbednost i na osnovu naših pravila i razmatranja o bezbednosti, obustavili smo naše aktivnosti“, rekao je on.

Prema rečima šefa misije, aktivnosti organizacije su obustavljene zbog protesta održanih u blizini sedišta u Donjecku protiv nečinjenja međunarodnih posmatrača u vezi sa otmicom oficira predstavništva LNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre Andreja Kosjaka, koju su učinili pripadnici ukrajinskih bezbednosnih snaga.

U isto vreme, kancelarija u Luhansku Specijalne posmatračke misije OEBS -a još nije primila naređenja za smanjenje aktivnosti ove organizacije. Ovo je izvestilo Ministarstvo spoljnih poslova LPR -a pozivajući se na šefa kancelarije Jurgena Velnera.

„Prema njegovom (Velnerovom) mišljenju, Rojtersove informacije se čitaju dvosmisleno i ne tiču se luganske kancelarije misije OEBS -a. Kancelarija u Lugansku nije dobila nikakva uputstva od rukovodstva misije i nastavlja da radi kao i obično “, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova LNR.

Ranije je LNR prekinula sve kontakte sa Kijevom u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre nakon što je Ukrajina zarobila njihovog oficira.

Lukašenkovo upozorenje možete da pogledate OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA