Najnovije

ŠEF PENTAGONA U KIJEVU: Evo o čemu je razgovarao sa Zelenskim

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski sastao se u utorak, 19. oktobra sa američkim ministrom odbrane Lojdom Ostinom, koji boravi u službenoj poseti Kijevu. Strane su razgovarale o energetskoj bezbednosti Ukrajine i Evrope, produbljivanju saradnje u oblasti odbrane i brojnim drugim pitanjima. Ovo je izvestila pres služba Kancelarije predsednika Ukrajine.

Zelenski i Ostin (Foto: Predsedništvo Ukrajine)

Zelenski se zahvalio šefu Pentagona na poseti i američkom predsedniku DŽou Bajdenu na "podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu" Ukrajine.

Ukrajinski predsednik i američki ministar odbrane razgovarali su o daljem produbljivanju saradnje Ukrajine i SAD u oblasti bezbednosti i odbrane u skladu sa sporazumima koji su postignuti tokom posete predsednika Ukrajine Sjedinjenim Državama.

"SAD ostaju glavni ukrajinski bezbednosni i odbrambeni partner", rekao je Zelenski.

Strane su razgovarale o brojnim pitanjima, posebno o interakciji Ukrajine sa NATO-om i daljoj podršci Sjedinjenih Država na putu ostvarenja evroatlantskih težnji Ukrajine. Dotaknuta su i pitanja energetske bezbednosti Ukrajine i Evrope.

Zauzvrat, Lojd Ostin je uverio predsednika Ukrajine u "snažnu podršku američke strane nezavisnosti i teritorijalnom integritetu Ukrajine u njenim međunarodno priznatim granicama".

O tajnoj pripremi NATO pakta za nuklearni rat pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA