Najnovije

SPREMA SE NUKLEARNI RAT U TAJNOSTI: NATO će bacati nuklearne bombe

Počela je godišnja NATO vežba „Steadfast Noon“ ili „Uporno podne“. Tokom manevara, zemlje članice Alijanse uvežbavaju, posebno, upotrebu nuklearnih bombi.

Nuklearna Apokalipsa (Ilustracija: Pixabay)

Vojska se obučava za „odbranu“ teritorije Alijanse nuklearnim oružjem, navodi se u saopštenju na zvaničnom sajtu NATO -a.

U vežbi je učestvuju na desetine aviona. Među njima su i konvencionalni borbeni avioni i tankeri, izviđački avioni i lovci opremljeni nuklearnim naoružanjem. Alijansa je naglasila da je događaj osmišljen kako bi se osigurala bezbednost, pouzdanost i efikasnost nuklearnog odvraćanja od strane NATO -a

"S obzirom na pogoršanje bezbednosnog okruženja u Evropi, pouzdan i jedinstven nuklearni savez je od kritičnog značaja", navodi se u saopštenju.

Ova vežba je tajna

Kako navodi Dojče Vele, tokom vežbe će se verovatno praktikovati upotreba američkih nuklearnih bombi B61. Prema nepotvrđenim informacijama, one se čuvaju u vojnoj vazduhoplovnoj bazi Gedi na severu Italije.

Treba imati na umu NATO ne izveštava o određenoj lokaciji manevara.

Istovremeno, vojni stručnjaci su rekli da će tokom manevara učesnici vežbe transportovati američko nuklearno oružje iz podzemnih skladišta i pričvrstiti ga na lovce. Međutim, upotreba bombi se ne očekuje tokom trenažnog leta.

Kako je Pjongjang uplašio komšije raketom, pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA