Najnovije

UBIJEN 21 DŽIHADISTA ID-a! Rusi iskalili bes nad ćelijama terorističke grupe! (VIDEO)

Ratni avioni ruskih vazduhoplovnih snaga (VKS) izveli su 1. i 2. oktobra više od 40 vazdušnih napada na centralni region Sirije, gde teroristi ID-a vode pobunu protiv snaga sirijske vlade. Vazdušni napadi ciljali su skrovišta ćelija terorističke grupe u trouglu Hama-Alepo-Raka, istočno od Homsa i zapadno od Deir ez Zora.

Napad ruske avijacije. (Foto: Jutjub)

Prema podacima Sirijske opservatorije za ljudska prava (SOHR), devet terorista ID-a je poginulo, a 12 je ranjeno u vazdušnim napadima Rusije.

- Većina terorista ubijena je u pustinji Raka i Hama - navodi se u izveštaju londonske grupe za praćenje.

VKS je pojačala borbene operacije protiv ćelija ID-a u centralnoj Siriji početkom septembra kao odgovor na napad koji je oduzeo život pripadniku ruske vojske.

Većina ćelija ID-a u centralnoj Siriji sklonile su se u pustinju Homs koja se nalazi između istočnog Homsa i zapadnog Deir ez Zora. Snage sirijske vlade redovno izvode operacije u pustinji. Poslednja takva operacija pokrenuta je 29. septembra.

Prema pisanju sirijskih državnih medija, militanti koje podržavaju SAD sa sedištem u jugoistočnoj oblasti Al-Tanf, gde koalicija predvođena SAD-om održava garnizon, pružaju teroristima ID-a u centralnom regionu sve vrste zaliha, uključujući oružje. To je omogućilo terorističkoj grupi da nastavi svoju pobunu u regionu.

Lukašenko očitao lekciju novinaru CNN-a!! Više o tome OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA