Najnovije

NEMAČKA VOJSKA PONOVO PODRIVA SUVERENITET SRBIJE: Sprema se vojna saradnja Berlina i Prištine

Delegacija Ministarstva odbrane u privremenim institucijama i KBS-a učestvovala je na godišnjem bilateralnom sastanku sa delegacijom Oružanih snaga Nemačke u Berlinu 19. i 20. oktobra, na kome se govorilo o saradnji Kosova i Nemačke u oblasti odbrane, a planirane su i zajedničke aktivnosti za 2022. godinu, prenosi Ekonomija onlajn.

Nemačka vojska (Foto: Bundesver)

Zamenik direktora za međunarodnu saradnju u Ministarstvu odbrane Nemačke pukovnik Markus Harder izrazio je punu spremnost za saradnju i otvorenost u pogledu daljeg unapređenja saradnje u obrazovanju, obuci, razmeni iskustava i stručnih ekspertiza u mnogim vojnim granama.

Delegaciju Ministarstva odbrane u privremenim institucijama i KBS-a predvodio je direktor Odeljenja za međunarodnu saradnju i evroatlantske integracije u Ministarstvu odbrane privremenih institucija pukovnik Suljejman Cakaj u pratnji načelnika za planiranje u Generalštabu KBS, pukovnika Agrona Bajramija i atašea odbrane samoproglašenog Kosova u Nemačkoj, potpukovnika Besima Gašija i načelnika bilateralne saradnje u Ministarstvu odbrane u privremenim institucijama, potpukovnika Remze Zećiraja.

Zašto je sazvana hitna sednica Saveta bezbednosti UN, saznajte OVDE.

Izvor: Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA