Najnovije

NOVI FILM O DONBASU: Ovako zapravo izgleda rat na prvoj liniji fronta (VIDEO)

Režiser i dokumentarista Maks Fadejev snimio je novi dokumentarni film posvećen ratu u Donbasu.

Donbas (Foto: Jutjub)

Film sadrži jedinstvene snimke borbenih dejstava na prvoj liniji fronta, koju drže vojnici 14. zasebnog bataljona teritorijalne odbrane LNR "Ghost".

Dana 18. oktobra u Jekaterinburgu premijerno je prikazan novi film Maksa Fadejeva „Duhovi. Vojnici zaboravljenog rata“ (rus. Prizraki. Soldatы zabыtoй voйnы). Materijal je posvećen ratu u Donbasu koji traje već osam godina. Fadejev je zadržao svoj korporativni identitet, nadovezujući zvuke radio-centra na jedinstvene dokumentarne snimke neprijateljstava u sektoru bataljona „Prizrak“ u blizini sela Donjeckoje u Luganskoj Narodnoj Republici. Tako autor filma pokušava da probije informacionu blokadu ovog rata.

Jedinstvenost rada Fadejeva leži u činjenici da sadrži snimke sa pobunjeničke strane linije fronta, snimljene u periodu od 2018. do 2021. godine, odnosno u periodu kada su video snimci sa linije fronta postali retkost. Uprkos činjenici da događaji u Donbasu često ostaju u senci pažnje velikih novinskih agencija, neprijateljstva u regionu se nastavljaju. Zato reči koje je izgovorio nepoznati vojnik na kraju trejlera zvuče prilično simbolično. „Svaki rat je monstruozan. Samo što je ponekad alternativa ratu još gora. Sada smo u situaciji da je alternativa ovom ratu još gora'’.

kakvo naoružanje je dobio ruski lovac Su-57, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA