Najnovije

"OVAJ ŠTO SE LAŽNO PREDSTAVLJA NIJE NIKAKAV VISOKI PREDSTAVNIK" Dodik zagrmeo na Šmita - poslao jasnu poruku!

Bosna i Hercegovina nema visokog predstavnika, a ovaj što se lažno predstavlja i počeo da piše neka saopštenja nije nikakav visoki predstavnik.

Milorad Dodik. (Foto: Jutjub)

Poručio je ovo danas srpski član Predsedništva i lider SNSD Milorad Dodik komentarišući saopštenje visokog predstavnika Kristijana Šmita u kojem je naveo da Zakon o lekovima i medicinskim sredstvima RS, koji je usvojen na posebnoj sednici NS RS, predstavlja ozbiljno osporavanje nadležnosti i nesmetanog funkcionisanja Agencije za lekove i medicinska sredstva BiH, piše Srpskainfo.

- BiH nema visokog predstavnika i ni jedna akcija niti dopis ovoga koji se zove Šmit ne predstavlja ništa osim stavove jednog stranca. On je sad počeo da preti svakom članu parlamenta. To je neka nova praksa. On poziva na neko ispunjavanje obaveza u skladu sa Ustavom BiH. Pa mi to i radimo jer je zdravstvo u nadležnosti entiteta, a ne države - rekao je Dodik.

On je ponovio da Šmita nije imenovao Savet bezbednosti UN te da stoga nema legitimitet. Da u BiH ima prava i pravde, kako tvrdi Dodik, iz ove države bi bio proteran stranac koji se lažno predstavlja kao visoki predstavnik.

- Kako da ova zemlja funkcioniše na ovaj način? Šefik DŽaferović priča kako treba poštivati Dejtonski mirovni sporazum, a ne vraćati se nazad. To znači da sve ono što su maznuli od Republike Srpske treba tako i da ostane. Ne može tako - rekao je Dodik.

On ističe da vlast Republike Srpske želi da se poštuje Dejtonski mirovni sporazum, a onda se za nju kaže da je antidejtonska.

Dodik je ponovio da vlast Srpske nije za rušenje teritorijalnog integriteta BiH, već samo želi da se Ustav BiH primenjuje onako kako je napisan, a ne kako je zamišljen.

- I pre deset godina sam govori slovo, a ne duh Dejtona. Nastavljamo dalje prema zacrtanom cilju. Nikakvih ugrožavanja neće biti. Srpska nema nameru da sa bilo kakvim bezbednosnim snagama ulazi u FBiH. Nastavljamo da se borimo za mir i ekonomiju, koja ide dobro - poručio je Dodik.

On se osvrnuo i na aferu "Kiseonik" ističući kako se ta priča zloupotrebljava. Ponovio je da je kiseonik ispravan i da nema mesta panici.

Dodik je pomenuo i vakcine, navodeći da ih ima dovoljno u Srpskoj ali da se građani još nisu vakcinisali u dovoljnom broju. Pozvao je sve građane da se vakcinišu ističući da je to jedini način da se stane u kraj pandemiji.

Za kraj se dotakao i opozicije, navodeći da se ne može desiti da dođe stav iz SDS ili PDP, a da nije prethodno tako nešto saopštio Komšić.

- Neka narod vidi šta ih čeka kada bi oni odlučivali ovde u Srpskoj - naveo je Dodik.

Drama na nebu iznad Crnog mora, supersonični strateški bombarderi SAD udarili na Rusiju! Više o tome OVDE.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA