Najnovije

"PROSTO MONSTRUOZNO!" Putin naglašava da se učenje dece da mogu lako menjati pol "graniči sa zločinom protiv čovečnosti"

Rastuća kampanja na Zapadu za ukidanje rodno zasnovanog jezika prkosi razumu i podriva ljudsku prirodu, tvrdi ruski predsednik Vladimir Putin, naglašavajući da decu ne treba učiti da biološki pol ne postoji.

Vladimir Putin. (Foto: kremlin.ru)

„Diskusija o pravima muškaraca i žena pretvorila se u potpunu fantazmagoriju u brojnim zapadnim zemljama“, rekao je Putin u govoru pred visokim zvaničnicima i novinarima na diskusionom klubu "Valdaj" u Sočiju.

„Oni koji rizikuju da kažu da muškarci i žene još uvek postoje i da je to biološka činjenica, praktično su izopšteni.“

Naveo je primere, kao što je zabrana reči kao što su „majka“ i „otac“ u korist izraza kao što su „roditelj jedan i roditelj dva“, kao i „zabrana fraze 'majčino mleko' i zamena sa 'ljudsko mleko' tako da se ljudi nesigurni u svoj rod ne bi uznemirili”.

„I to nije novo“, nastavio je ruski predsednik. „20-ih godina prošlog veka, sovjetski kulturni ratnici izmislili su takozvani ’novi govor‘, verujući da će na taj način stvoriti novi osećaj svesti i redefinisati vrednosti ljudi.“

„Da ne pominjem stvari koje su prosto monstruozne“, dodao je on, „kada se deca od malih nogu uče da dečak lako može da postane devojčica i obrnuto. U stvari, oni ih indoktriniraju u navodne izbore koji su navodno dostupni svima, uklanjajući roditelje iz jednačine i terajući dete da donosi odluke koje mogu da im unište živote.”

Putin je 2019. insistirao da Rusija ima „veoma opušten stav prema LGBT zajednici“, rekavši: „Nismo pristrasni prema njima“. Međutim, dodao je, „dajmo deci priliku da odrastu i da posle odluče šta žele da budu. Ostavite ih na miru."

Zemlja je 2013. godine uvela zakon kojim se zabranjuje „promovisanje netradicionalnih seksualnih vrednosti među maloletnicima“ kao deo zakona koji je osmišljen da zaštiti porodične vrednosti. Iako su zakon u to vreme kritikovale brojne međunarodne grupe za ljudska prava, Putin je rekao da su mere važne za zaštitu dece.

„Nije me briga za nečiju orijentaciju. I ja poznajem neke ljude koji su gej. Mi smo u prijateljskim odnosima. Nemam predrasude ni na koji način“, dodao je Putin tada.

Antifa teroristi prekinuli bogosluženje! Više o tome OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA