Najnovije

Dačić: Postignut dogovor o izborima u dijalogu bez posredovanja stranaca

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da je, na sastanku Radne grupe za međustranački dijalog bez posredovanja stranaca, postignut načelan dogovor o unapređenju izbornih uslova i da bi predstavnici partija trebalo sledeće nedelje da potpišu dokument, prenosi Fonet.

Ivica Dačić. (Foto: Jutjub)

U ovom dijalogu učestvuju SPS i SNS sa strane vlasti i Dveri, Zavetnici, Dosta je bilo, Zdrava Srbija, Pokret obnove kraljevine Srbije, Demokratska stranka Srbije i Srpska radikalna stranka sa strane opozicije. Današnjem sastanku je prisustvovao i presdsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Dačić je rekao da je dogovor postignut o različitim aspektima biračkog procesa i samog dana izbora, pa do finansiranja kampanje i pitanja medija. Kaže da je ostalo samo da se dogovoreno tačno formuliše u dokumentu, a taj sporazum će biti ponuđen na potpis i drugim strankama koje to žele i koje su učestvovale na prvom, plenarnom zasedanju.

"Jedan od rezultata ovog dogovora je da će opozicija imati mesto ne samo u RIK, već i jedno mesto u stalnom sastavu svih biračkih odbora u Srbiji", istakao je Dačić.

Predsednik Skupštine je rekao da se nije odlučivalo o datumu vanrednih parlamentarnih izbora, ali da je ponovoljeno da će verovatno biti održani 3. aprila 2022. godine, zajedno sa redovnim predsedničkim i gradskim izborima.

Srbi na KiM suočeni s novim pretnjama Prištine koja najavljuje jačanje tzv. vojske Kosova! Više o tome OVDE.

Izvor: FoNet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA