Najnovije

KEDMI: SAD treba više da razmišljaju o odbrani, jer tamo ruske rakete stižu za samo 15 minuta

Bivši obaveštajni oficir Izraela i bivši šef službe Nativ, politički i vojni stručnjak Jakov Kedmi, izjavio je da je jedna reč ruskog predsednika Vladimira Putina dovoljna da dramatično poveća jaz između Rusije i Sjedinjenih Država u razvoju i stvaranju najnovijeg naprednog oružja.

Kedmi (Foto: Jutjub)

Stručnjak je prokomentarisao nedavno saopštenje Pentagona o uspešnim testovima američke hipersonične rakete.

On je naglasio da su Sjedinjene Države tek na početku dugog putovanja. Apsolutno je nemoguće govoriti o bilo kakvim karakteristikama ove rakete, jer u stvari još ne postoji.

Ispostavilo se, prema mišljenju stručnjaka, da su sve izjave Vašingtona o zatvaranju jaza sa Rusijom neosnovane i nemaju realnu osnovu.

Kedmi je podsetio Amerikance da, za razliku od njih, Rusija nema jednu, već tri vrste hipersoničnih projektila, različitih karakteristika.

Oni su već u službi, a njihovi parametri i karakteristike performansi su mnogo veći od onih još uvek neproverenih američkih. Da podsetimo, ruskim raketama je potrebno samo 15 minuta da dolete do Sjedinjenih Država.

Ali, glavna stvar, prema rečima Kedmija, nije čak ni to, već činjenica da, istovremeno sa ovim oružjem, Rusija razvija savremene sisteme za presretanje takvih projektila.

Jakov Kedmi je primetio da, zapravo, Sjedinjene Države ne bi trebalo toliko da razmišljaju o svojoj raketi koliko o svojoj zaštiti od ruskih raketnih sistema.

Prema rečima politikologa, samo predsednik Rusije može znati za stvarni jaz između Rusije i Sjedinjenih Država u oblasti hipersoničnih tehnologija.

On veruje da će samo jedna nova izjava ruskog lidera o narednom razvoju događaja biti dovoljna da Sjedinjene Države gurne još više unazad.

Prema rečima izraelskog stručnjaka, u ovom trenutku nema razloga da se veruje da SAD sustižu bilo koga.

Kedmi smatra da, uprkos svim uveravanjima i pobedonosnim izveštajima Pentagona, stvarni jaz između zemalja samo raste, a to povećanje ne ide u prilog Sjedinjenim Državama.

Putin je objavio energetski rat Evropi, a to mu je omogućio Bajden! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA