Najnovije

OVAKO BI IZGLEDAO NAPAD NA IZRAEL, PA I GORE OD TOGA: Objavljene slike iranskog bombardovanja Al-Tanfa (FOTO)

Nekoliko novinara i aktivista podelilo je 21. oktobra fotografije koje prikazuju posledice napada na američki garnizon Al-Tanf na jugu Sirije 20. oktobra. Slike prikazuju veliku štetu u garnizonu, koji ugošćuje oko 200 američkih vojnika, kao i desetine sirijskih militanata iz proksi grupe "Revolucionarne komandne vojske". U napadu nije bilo žrtava.

Iranska vojska (Foto: Jutjub)

Prema američkoj Centralnoj komandi, baza je bila gađana samoubilačkim dronom i raketama. Napad je navodno pokrenut istovremeno iz Sirije i Iraka. SAD su uspostavile garnizon Al-Tanf 2016. godine kako bi blokirale strateški autoput koji povezuje sirijsku prestonicu Damask sa Bagdadom, glavnim gradom Iraka.

SAD još nisu iznele nikakve detalje. Međutim, one zadržavaju svoje "pravo na odgovor" u vreme i na mestu koje odaberu. Snage koje podržava Iran u Siriji i Iraku nezvanično su okrivljene za ovaj snažni napad.

Prošle nedelje, Operativna soba saveznika Sirije, koja komanduje snagama u Siriji a koje podržava Iran, obećala je da će odgovoriti "veoma oštro" na izraelske vazdušne napade 13. oktobra kada su gađali predgrađe drevnog sirijskog grada Palmire. Vazdušni napadi su izvedeni iz vazdušnog prostora Al Tanfa.

Ako je napad na Al-Tanf zaista bio odgovor na nedavne vazdušne napade na Palmiru, iranske snage bi uskoro mogle pokušati da izvrše sličan napad na Izrael.

SAD treba više da razmišljaju o odbrani, jer tamo ruske rakete stižu za samo 15 minuta. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA