Najnovije

SAUDIJCI HTELI DA SAKRIJU VELIKU BRUKU, SATELITSKI SNIMAK SVE OTKRIO: Huti su ih demolirali u DŽizanu! (FOTO/VIDEO)

Novi satelitski snimci potvrdili su da je logor saudijske vojske u DŽizanu pretrpeo veliku materijalnu štetu tokom raketnog udara 20. oktobra koji su izveli Huti (Ansaralah).

Napad Huta. (Foto: Jutjub)

Jemenska grupa je lansirala pet balističkih projektila neidentifikovanog tipa na kamp koji se nalazi na jugu Saudijske Arabije. Samo jednu od raketa presrela je protivvazdušna odbrana koalicije predvođena Saudijskom Arabijom.

Nedavno objavljeni satelitski snimci otkrili su da je jedan od hangara u zoni sletanja helikoptera, gde se obično nalazi nekoliko jurišnih helikoptera AH-64 "Apač", dobio direktan pogodak. Takođe je pogođen kompleks zgrada u srcu baze. Nekoliko manjih tragova paljevine mogu se videti širom baze.

Huti tvrde da je više od 35 saudijskih pripadnika vojske, uključujući oficire i pilote, ubijeno ili ranjeno u udaru balističkih raketa velikih razmera. Međutim, medijski izvori navode da je u napadu poginulo 18 pripadnika vojske. Identifikovano je samo šestoro žrtava.

Koalicija predvođena Saudijskom Arabijom odgovorila je na smrtonosni napad izvodeći seriju vazdušnih napada na jemensku prestonicu Sanu, koju drže Huti. U vazdušnim napadima poginuo je jedan civil, a ranjena su još tri. Huti su pojačali svoje raketne i napade dronovima na Saudijsku Arabiju posle nedavnog povlačenja američkih sistema protivvazdušne odbrane iz Kraljevine.

Srbi na KiM suočeni s novim pretnjama Prištine koja najavljuje jačanje tzv. vojske Kosova! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA