Najnovije

SVI SU VIDELI ŠTA SU RUSIJU NAUČILI U SIRIJI: Ruski general o velikim vojnim vežbama ODKB u Tadžikistanu (VIDEO)

Vojne vežbe snaga Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB), koje su završene u Tadžikistanu, imale su protivteroristički karakter i sprovedene su uzimajući u obzir taktiku i naoružanje terorističkih organizacija, rekao je general-potpukovnik Evgenij Poplavski, piše RIA Novosti.

Ruska vojska. (Foto: mil.ru)

- Svim učesnicima vežbi smo pokazali šta su ruske jedinice naučile tokom borbi protiv Islamske države u Sirijskoj Arapskoj Republici - rekao je Poplavski, zamenik komandanta Centralnog vojnog okruga.

General je primetio da su vežbe uključivale scenario ​​karakterističan za taktiku delovanja međunarodnih terorističkih organizacija, pre svega njihovo naoružanje, uključujući primitivne bespilotne letelice, kao i bombaše samoubice..

Prema njegovim rečima, tokom vežbi, vojnici su izvršili niz praktičnih zadataka: izviđanje radi sprečavanja prodora banditskih formacija na teritoriju Tadžikistana, jačanje državne granice, blokiranje i lokalizovanje razbojničkih grupa koje su se probile, kao i izvođenje operacija za uništavanje militanata.

Čuveni turski dronovi “Bajraktar TB2” povučeni iz Sirije – Postali beskorisni jer su im Rusi pročitali kodove! Više o tome OVDE.

Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA