Najnovije

Putin neće oprostiti Erdoganu provokacije u Siriji: Rusi bombardovali militante u blizini turskih baza

Svaku provokaciju turske vojske u Idlibu i severnoj Siriji ruska vojska počela je da kažnjava.

Ilustracija (Foto: mil.ru)

Nakon što su turske trupe ušle u Idlib bez dozvole Rusije, ruski bombarderi su izvršili snažne udare na područja u kojima se nalazi 5 turskih vojnih baza i osmatračnica.

Prema sirijskim izvorima, sinoć su ruski bombarderi uspešno bombardovali militante  na samo 1-1,5 kilometara od turskih vojnih objekata, uništivši veliku grupu terorista u blizini naselja Kansafra i Al-Bara.

Izvori navode da je turska vojska demoralisana udarima ruskih vojnih aviona, jer svaka interakcija između militanata i turske vojske može rezultirati uništenjem turskih snaga.

Stručnjaci skreću pažnju na činjenicu da su dosadašnji udari ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga bili prilično tačkaste prirode i liče na „zagrevanje“, međutim, ako Turska odluči da preduzme bilo kakvu akciju protiv sirijske vojske, to će rezultirati vrlo ozbiljnim posledicama. Ankara je već nekoliko puta upozorena.

„Erdogan je već upozoren – povucite trupe ili ćete kupiti žrtve udara.

Turski lider Erdogan je odbio da učini bilo kakve ustupke i čak je počeo da preti Damasku i Moskvi, naivno verujući da ima neku značajnu moć u regionu.

Dok Turska ne krene u aktivna neprijateljstva, niko neće bombardovati turske snage, međutim, čim Turci preduzmu provokaciju, ruski bombarderi  neće razdvajati gde su turske trupe, a gde džihadisti.

Erdogan je u prošlosti već odlučio da pokaže mišiće u Idlibu, pa je pretrpeo gubitke, nakon čega je počeo da traži pregovore i mirovno rešenje.

Očigledno, ovaj put će poravnanje biti isto “, napominju analitičari.

Treba napomenuti da je Turska u proteklih nekoliko nedelja u Siriju prebacila oko stotinu jedinica oklopne tehnike, artiljerije i oko 1-1,5 hiljade svojih vojnika.

Vučić uvodi novi zakon nalik verbalnom deliktu kod Tita?! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA