Najnovije

ERDOGAN POBESNEO: Rusi iznenada rasporedili trupe širom severne Sirije, turska vojska primorana da stane i zaustavi sve ofanzive

Turske trupe ne mogu pokrenuti ofanzivu u Siriji zbog ruskih trupa koje su iznenada i bez najave raspoređene širom severne Sirije.

Ruska vojska u Siriji (Foto: Jutjub)

Turska vojska, koja je trebalo da započne ofanzivu na severnom delu Sirije, bila je prinuđena da prekine ofanzivnu operaciju i čak zaustavi udare na teritoriju severnih regiona Arapske republike.

To se desilo nakon što su praktično duž cele linije zone vojnih operacija Oružanih snaga Turske „Maslinova grančica“ i „Štit Eufrata" raspoređeni ruski kontrolni punktovi.

O tome još nema zvaničnih saopštenja komande Oružanih snaga Rusije, međutim, prema nekim informacijama, ruski vojnici bi zaista mogli da se pojave i na nekim pozicijama kurdskih formacija, dok su na nekima jednostavno postavljene ruske državne zastave.

Bilo kakva agresija u u ovom slučaju može postati kobna za Tursku i zvaničnu Ankaru.

Svaki napad turske vojske će postati direktna agresija na Rusiju, a s obzirom na to da se ovde može nalaziti i rusko vojno osoblje, malo je verovatno da će Erdogan rizikovati zarad sopstvenih ambicija, shvatajući da će naknadni ruski udari uništiti sve turske snage u regionu.

Proturski mediji su akcije Kurda i Rusije već nazvali provokacijom protiv Turske, međutim, ruska strana se odlučno protivi svakoj agresiji Turske na teritoriju Sirije, o čemu je Erdoganu već jasno stavljeno do znanja.

Šešelj brutalno odgovorio na provokacije iz Hrvatske. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA