Najnovije

ŠIPTARI SPREMAJU PROTEST PROTIV SRBA ZBOG "ETNIČKOG ČIŠĆENJA"?! Skovali su pakleni plan u NJujorku, a imaće i podršku

Albanska zajednica u SAD-u u saradnji sa hrvatskom i bošnjačkom zajednicom organizuje protest u četvrtak ispred srpskog konzulata u NJujorku na kome će, kako najavljuju, optužiti Srbiju za etničko čišćenje i tražiti svetsku pravdu.

Šiptari. (Foto: Jutjub)

Zbog toga je poslanik SPS-a Đorđe Milićević na današnjoj sednici Skupštine Srbije upitao šta će Vlada Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova uraditi tim povodom i kakve će diplomatske mere preduzeti da se spreči njegovo održavanje.

Milićević je istakao da "ne smemo ostati nemi na ove navode, koji su neutemeljeni jer podaci pokazuju da je Srba sada manje i na Kosovu i Metohiji i u Hrvatskoj, ne samo u odnosu na neka ranija vremena nego i u odnosu na devedesete godine prošlog veka".

Inače, sedmoro albanskih lobistista u američkom Kongresu iskoristilo je tenzije na severu Kosova u vezi sa registarskim oznakama da pozovu predsednika SAD-a DŽoa Bajdena i državnog sekeratara Entonija Blinkena da se Vašington aktivnije uključi u rešavanje krize na Balkanu.

Članovi Kongresa Riči Tores, DŽim Hajms, Elisa Slotkin, DŽo Kortni, Monder DŽouns, Kerolin Malouni i DŽejms Mekgovern su u pismu najvišim američkim zvaničnicima ukazali na nedavne eskalacije neprijateljstva vlada Kosova i Srbije i zatražili da SAD udvostruči aktivnosti kako bi se došlo do ređenja problema.

Akcija usred Atlantika, Rusi sprečili pirate da otmu brod! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA