Najnovije

BAKIR DANIMA PRETI RATOM, A SADA OPTUŽIO DODIKA: "Slične korake preduzimao Karadžić, završilo se genocidom!"

Povod za ovaj zahtev je jučerašnja sednica Glavnog odbora SNSD-a, na kojem je usvojena deklaracija, koju SDA tumači, kako navode, pretnjom da će se u najskorijem periodu Republika Srpska povući iz svih državnih institucija.

Bakir Izetbegović. (Foto: Jutjub)

Stranka demokratske akcije Bakira Izetbegovića traži od zemalja garanta Dejtonskog mirovnog sporazuma i Kancelarije visokog predstavnika da preduzmu, kako navode, odlučne i konkretne aktivnosti kako bi se sprečila eskalacija kojom preti Milorad Dodik, poredeći ga pritom sa Radovanom Karadžićem.

"Takva reakcija izostala je kada je slične korake ''91. i ''92. godine poduzimao Radovan Karadžić i to je rezultiralo užasnim sukobom, ratnim zločinima i genocidom", saopšteno je iz SDA.

Pozvali su da tadašnja greška ne budu ponovljena.

Povod za ovaj zahtev je jučerašnja sednica Glavnog odbora SNSD-a, na kojem je usvojena deklaracija, koju SDA tumači, kako navode, pretnjom da će se u najskorijem periodu Republika Srpska povući iz svih državnih institucija ili većine te da će, između ostalog, formirati vojsku.

Smatraju da je zvanični dokumenti koje je usvojio Glavni odbor SNSD-a, u kojima se najavljuje neustavno ukidanje zakona BiH, zabrana delovanja državnih institucija na teritoriji entiteta Republike Srpske upotrebom sile, "predstavljaju najozbiljniji nasrtaj na ustavnopravni poredak BiH i direktno kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

"Sadržaj Informacije o prenesenim nadležnostima RS-a na nivo Bosne i Hercegovine i postupku vraćanja nadležnosti i Deklaracije o ustavnim principima i Zaključaka Glavnog odbora SNSD-a, predstavljaju potvrdu namere režima Milorada Dodika da izazove sukobe i ugrozi stabilnost i mir u Bosni i Hercegovini, a posledično i u celom regionu", navodi se u saopštenju.

Istina o spoljnom dugu Srbije - mnogo je gore nego što vam naprednjaci govore! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA