Najnovije

SVE LIČI NA VELIKI RAT: Desetine ruskih tenkova krenulo ka ukrajinskoj granici (VIDEO)

Primećen je voz ruskih tenkova kako se kreće ka ukrajinskoj granici, a ukrajinski voz sa tenkovima već je na putu ka Donbasu.

Ilustracija (Foto: mil.ru)

Usred sukoba snaga samoproglašenih republika Donbasa i Ukrajine, stanovnici Brjanske oblasti primetili su voz sa tenkovima i vojnim kamionima, koji se kretao ka ukrajinskoj granici.

Izvor navodi da je reč o desetinama teških borbenih vozila, međutim, na železničkim peronima se mogu videti i vojni kamioni i inženjerska oprema.

Sudeći po predstavljenom video snimku, ruska strana bi mogla da počne da koncentriše svoje snage u blizini ukrajinskih granica kako bi sprečila provokacije i agresiju.

Istovremeno, moguće je da Rusija izvede nove vojne vežbe velikih razmera u blizini ukrajinskih granica, tokom kojih će se uvežbavati suprotstavljanje spoljnim pretnjama, što je već primećeno početkom ove godine, kada je, prema zapadnim podacima, ruska vojska od oko 100-120 hiljada ljudi izvodila manevre.

Istovremeno, s obzirom na to da se u Donbasu nalazi nekoliko stotina hiljada građana Ruske Federacije, Rusija može jednostrano da uvede svoje mirovne snage u region, iako za sada ova informacija nije komentarisana.

Analitičari napominju da se među ukrajinskim trupama nalaze i instruktori iz zapadnih zemalja. Analitičari smatraju da je situacija veoma ozbiljna i da je Ukrajina odlučila da započne veliki rat u Donbasu a samim tim što je svesna da će se u tom slučaju umešati i ruske trupe, da je spremna i za rat sa Rusijom.

Oružane snage Ukrajine hitno raspoređuju pedesetak tenkova, samohodnih topova i MLRS u Donbas

Oružane snage Ukrajine brzo upućuju oklopna vozila i artiljeriju u Donbas, spremajući se da zauzmu DNR do kraja godine.

S obzirom na to da je juriš na DNR već počeo, Ukrajina se sprema da pokrene kopnenu operaciju koristeći svoje oklopne snage.

Poznato je da je jedan voz sa tenkovima i artiljerijskim sredstvima viđen u oblasti Slavjanska, a drugi kod Sv. Istovremeno, oba ešalona su se kretala ka Donbasu.

S obzirom na to da se u južnom delu DNR trenutno vode aktivne borbe, velika je verovatnoća da će Oružane snage Ukrajine krenuti u napad velikih razmera na ovom području, koje je u DNR manje zaštićeno.

Poznato je da su snage Oružanih snaga Ukrajine uspele da zauzmu naselje Staromarjevka, sa namerom da obezbede uporište za glavne snage. Istovremeno, postoje informacije da su, pod udarima ukrajinskih formacija, snage DPR još više potisnute.

Obzirom da su ruske trupe krenule ka Ukrajini i Donbasu, sva je prilika da će doći do velikog rata, što će ukoliko se to desi uvući i trupe Zapada u rat.

Da li smo na pragu velikog rata u Evropi videćemo u sledećim nedeljama, možda čak i danima.

Putinovu poruku za epohu koja dolazi proočitajte OVDE.

Izvor: Webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA