Najnovije

TURSKA DOVELA JOŠ SVOJIH GLADNIH VUKOVA! Željni su ubijanja Kurda, grad koji je odoleo ID-u biće njihova prva meta! (FOTO)

Turska je rasporedila veliki broj militanata u oblastima koje su okupirale njene snage na severoistoku Sirije, izvestila je 29. oktobra Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Turska vojska. (Foto: Flickr)

Prema posmatračkoj grupi sa sedištem u Londonu, nekoliko grupa militanata koje podržava Turska poslato je iz oblasti pod turskom okupacijom u severnom delu Alepa u okupirana područja u severnom delu Rake i Hasake preko teritorije Turske.

Militante su poslale divizija Hamza, legija Rahman, divizija Sultan Murad, Ahrar al-Šarkija, DŽaiš al-Šarkija, divizija Šah Sulejman, Deveta divizija i nekoliko drugih frakcija Sirijske nacionalne armije koju podržava Turska (SNA).

Do raspoređivanja dolazi usred izveštaja o operaciji Turske protiv Sirijskih demokratskih snaga (SDF) predvođenih Kurdima u severnoj i severoistočnoj Siriji. Prema nedavnom izveštaju Blumberga, grad Kobane na severoistoku Sirije biće jedna od glavnih meta predstojeće operacije.

Nedavno su neke frakcije SNA objavile da su njihovi militanti završili kurs obuke u okviru tekućih priprema za predstojeću operaciju protiv SDF-a.

Turska se neće oslanjati samo na svoje militante. U poslednjih nekoliko dana, turska vojska je rasporedila velika pojačanja, uključujući borbene tenkove i oklopne transportere, na severoistoku Sirije.

Predstojeća operacija će dodatno destabilizovati severnu i severoistočnu Siriju. SDF bi mogao dobiti podršku od Damaska ​​i njegovih saveznika koji se protive planovima Turske.

Istina o spoljnom dugu Srbije - mnogo je gore nego što vam naprednjaci govore! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA