Najnovije

VAŠINGTON POST: Zaustavljeno slanje Bajdenovih diplomata na Balkan, jedan čovek blokirao sve!

Dolazak DŽefrija Hoveniera, koji je nedavno je nominovan za novog ambasadora SAD u Prištini, i Kristofera Hila koji će biti diplomata u Beograd pod znakom je pitanja, jer u ovom trenutku republikanski senator Ted Kruz blokira sve izbore predsednika Bajdena za ambasadore širom sveta, prenosi "Vašington post".

DŽo Bajden. (Foto: Flickr)

Kako prenose američki mediji, Kruz je sam odložio desetine ključnih kandidata Stejt departmenta "u znak odmazde za odluku Bajdena da odustane od protivljenja SAD ruskom gasovodu do Nemačke", pa bi među njima mogli da se nađu i Haniover i Hil.

- Predsednikova slabost i nesposobnost su ono što poteže pitanje nacionalne bezbednosti. Kada Vladimiru Putinu da cevovod (Ruski tok 2) vredan više milijardi dolara, jačajući Rusiju i slabeći Evropu i naše saveznike, to otvara pitanje nacionalne bezbednosti - rekao je Kruz za "The Texas Tribune".

Do današnjeg dana, Senat je odobrio samo četiri Bajdenova izbora za mesto ambasadora SAD (Meksiko, Turska, Novi Zeland i Austrija) i troje je potvrđeno tek sada u utorak.

To znači da Bajden znatno zaostaje za svojim neposrednim prethodnikom Donaldom Trampom, koji je u sličnom periodu svog predsedničkog mandata imao potvrđena 22 američka ambasadora, od kojih 17 glasanjem,

Istina o spoljnom dugu Srbije - mnogo je gore nego što vam naprednjaci govore! Više o tome OVDE.

Izvor: Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA