Najnovije

CEO SVET JE PLAKAO GLEDAJUĆI OVU SCENU: Otac daje svoju ćerkicu američkim vojnicima u Kabulu, šta je bilo sa bebom? (VIDEO)

Beba koju je Avganistanac predao u ruke američkim vojnicima preko bodljikave žice na aerodromu u Kabulu polovinom avgusta, sada živi sa svojom porodicom u američkoj državi Arizona.

Američki vojnici sa bebom. (Foto: Tviter video)

Potresni snimak je kružio na društvenim mrežama, kako otac daje svoju devojčicu u ruke američkim vojnicima, koji su je sačuvali i vratili njenoj porodici tokom masovne evakuacije iz prestonice Avganistana. Beba Lija sada je stara 16 nedelja, a imala je samo 17 dana kada se pojavio video snimak kako otac Hamid pokušava da je spase od haosa u Kabulu, preneo je list "Hil".

Hamid je radio na aerodromu kao prevodilac prilikom evakuacije iz Avganistana, a bio je takođe savetnik za kulturu američkoj vojsci nekoliko godina i prisustvovao je sastancima visokih zvaničnika.

Kako je rekao, da nakon što su talibani 15. avgusta preuzeli Kabul, postalo je jasno da on i njegova porodica ne mogu više da ostanu u Avganistanu.

- Dobijali smo informacije da su ljudi ubijani ili nestali. Zbog moje povezanosti sa vojskom, znao sam da će moj dom biti sledeća meta. Nije bilo pitanje da li će, nego kada - dodao je Hamid.

Pun identitet Hamida i njegove porodice nije objavljen iz bezbednosnih razloga.

Hrvatska naoružava šiptare! Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA