Najnovije

PRIPADNICI KFORA NA ADMINISTRATIVNIM PRELAZIMA: Kakva je situacija na KiM?

Nakon povlačenja specijalnih jedinica Rosu, na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak su sada vojnici Kfora. Normalizacija saobraćaja očekuje se od ponedeljka ujutru od 8 časova, kada se za vozila uspostavlja režim sa nalepnicama.

KFOR (Foto: KFOR)

Iz Prištine su saopštili da poseduju još od 2017. godine, po dogovoru iz Brisela iz 2016. godine, 300.000 kompleta sa po četiri nalepnice i da će od sutra biti u upotrebi.

Režim prelepljivanja oznaka na tabicama važiće šest meseci do kada Beograd i Priština treba da pronađu trajno rešenje za odvijanje saobraćaja i omogućavanje slobode kretanja.

Na mestu gde je prethodnih 13 dana bio organizovan protest građana zbog raspoređivanja specijalnih snaga kosovske policija jutros je čisto i mirno, a tu su vojnici Kfora kojih ima desetak, javlja reporter RTS-a.

Od ponedeljka od 8 ujutru očekuje se normalizacija saobraćaja na aministrativnim prelazima kada se za vozila uspostavlja režim sa nalepnicama. Građanima će od sutra biti dostupne nelepnice za prekrivanje specifičnih delova registarskih oznaka.

Povlačenje pripadnika Rosu je obavljeno kako je i dogovoreno, nema više ni pripadnika te jedinice na administrativnim prelazima, kao ni barikada. Noć je protekla mirno.

U blizini administrativnih prelaza su pripadnici Kfora, a tu su i pripadnika Euleksa, javlja reporter RTS-a.

Saobraćaj se odvija neometano, ali za sada samo iz pravca južne pokrajine ka centralnoj Srbiji.

Kancelarija za Kosovo i Metohije saopštila je da je rad na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak iz pravca centralne Srbije privremeno obustavljen od juče popodne do sutra u 8 časova ujutru kako bi se izvršila priprema sistema za režim nalepnica.

Na sever Kosova do sutra ujutru prolaziće se samo pešice.

Kako je prekinuta utakmica Srba i Albanaca u Nemačkoj, pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA