Najnovije

PUTIN UPOZORAVA CEO SVET: Preti nam globalna inflacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin je govorio o riziku od globalne inflacije u svetu. Ruski lider je napomenuo da do povećanja opšteg nivoa cena roba i usluga može doći zbog povećanja budžetskih deficita u različitim zemljama sveta, prenosi TASS.

Vladimir Putin (Foto: RIA Novosti)

Putin je istovremeno istakao važnost sprečavanja odmotavanja inflatorne spirale i potrebu normalizacije fiskalne politike.

„[Važno] je raditi na normalizaciji fiskalne i monetarne politike, poboljšati kvalitet upravljanja strukturom potražnje u privredi, postaviti ekonomske prioritete, pre svega, prevazići probleme nejednakosti i povećati dobrobit građana“, rekao je on tokom svog govora na sastanku Velike dvadesetorice (G20) u režimu video konferencije.

Predsednik Rusije je rekao i da 40 odsto budžeta G20 2020-2021. otpada na budžet SAD, a cela svetska ekonomija zavisi od situacije u američkoj ekonomiji.

Ranije je saopšteno da je u Rimu počeo samit šefova država i vlada G20. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov će lično učestvovati u događaju. Predsednik Rusije Vladimir Putin učestvovaće na samitu G20 putem video linka zbog epidemiološke situacije povezane sa korona virusom. NJegovo izlaganje se očekuje u dve sesije: „Globalna ekonomija i globalno zdravlje” i „Klimatske promene i životna sredina”.

Šta je Putin rekao o Rusiji na istom samitu, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA