Najnovije

ĐUKANOVIĆ O PANDORINIM PAPIRIMA: Nisam uradio ništa nezakonito

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović smatra da nije uradio ništa nezakonito kada je osnovao firmu van granica zemlje, što je tema istraživačkog novinarskog tima objavljenog kao Pandorini papiri.

Milo Đukanović (Foto: Predsedništvo Crne Gore)

Đukanović je posle samita EU-Zapadni Balkan na Brdu kod Kranja odgovarao na pitanja novinara , a povodom navoda međunarodnih istraživača o slučaju Pandora papiri.

"Na tu temu ne bih imao ništa novo da kažem, u odnosu na ono što sam kazao timu istraživačkih novinara, koji se bavio tom temom, i ono što je bilo saopštenje mog Kabineta nakon što je ta, još jedna u nizu afera, lansirana. Po mom uverenju, reč je o još jednoj konstrukciji, još jednoj iskontruisanoj aferi, koja treba da posluži za domaće političke potrebe i koja će sigurno, veoma brzo, voditi urušavanju reslova autoriteta njenih autora i koja će voditi njihovoj potpunoj kompromitaciji", rekao je Đukanović.

Istakao je da svoje zakonito postupanje ne vezuje za državne funkcije.

"Ponašam se kao čovek koji već nosi teret okolnosti da sam godinama obavljao odgovorne državne funkcije i da moram štiititi ne samo svoj ugled, već i autoritet funkcija koje sam obavljao i koje obavljam, kao ugled države na čijem se čelu nalazim", kazao je Đukanović.

Predsednik je rekao da ni njegov sin ni on nikada nisu i sigurno neće ništa uraditi štetu države Crne Gore, za razliku od onih koji, kako kaže, pokušavaju da lansiraju aferu i koji ga pokušavaju, bez argumenta, zakovati za stub srama.

Naveo je da sporna registrovana firma nije otvorila ni bankovni račun.

"Samim tim nije mogla ništa uraditi i vrlo brzo nakon formiranja je ugašena. Jako je važno da svi razumemo da i kada se nalazimo na funkciji i kada nismo, da sve što radimo radimo zakonito i u skaldu sa strogim standardima morala koji afirmišemo i kojeg se moramo pridržavati", rekao je Đukanović, preneo je portal RTCG.

Rekao je i da je svoj odnos prema državi pokazao u "dugim godinama borbe za nju i izgradnje institucija".

NVO MANS je u nedelju objavio da su Milo i Blažo Đukanović su 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom skrivajući se iza komplikovane mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Britanskih devičanskih ostrva, Paname i Gibraltara.

Da li po mišljenju SANU hrvatski jezik uopšte postoji, saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA