Najnovije

OTKRIVENE TAJNE NOVOG RUSKOG BORBENOG DRONA: Letelica koja obećava (VIDEO)

Ruski TV kanal Zvezda je prikazao prototip udarnog drona S-70 Ohotnik. Glavni konstruktor letelice, Sergej Bibikov, otkrio je karakteristike obećavajuće bespilotne letelice.

Ohotnik (Foto: Ministarstvo odbrane Rusije)

Konstruktor je kazao da je novinarima prikazan prvi prototip S-70, koji se koristi za testiranje novih rešenja. On je naglasio da se ovaj uređaj razlikuje od modela koji će ići u seriju.

Bibikov je naglasio da je bespilotna letelica dobila sistem za upravljanje informacijama (IUS) sa veštačkom inteligencijom. Ovo omogućava "Ohotniku" da deluje u uslovima gubitka komunikacije sa operatorom. "Ona u potpunosti ispunjava funkcije posade, barem radi bezbednog povratka drona na baznu tačku", objasnio je on.

Prema rečima Bibikova, konstruktori sada testiraju algoritme usporavanja nakon sletanja. Objasnio je da nedostatak kočnog padobrana i lokacija '’Ohotnikovog'’ stajnog trapa otežavaju kočenje i usporavaju letelicu tokom sletanja.

TV kanal Zvezda je takođe pokazao kontrolnu tačku drona koja zauzima dva kontejnera. Jedan od kontejnera sadrži mesto operatera opremljeno sa pet monitora. Neki od ekrana se koriste za prikaz informacija o letu, što je dopunjeno slikom sa kamera '’Ohotnika'’. Dve kamere prenose informacije putem dva komunikaciona kanala, što omogućava održavanje vizuelnog kontakta pri ometanju jednog od njih.

Ranije je vojni stručnjak Aleksej Leonkov govorio o zadacima "Ohotnika". Prema njegovom mišljenju, S-70 će moći da prenosi koordinate ciljeva grupama brodova.

Šta će se dogoditi ako Kijev pokrene ofanzivu na Donbas, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA