Najnovije

KOČNICA ZA REKONSTRUKCIJU VLADE CG: Abazovićev pokret ima nove uslove

Građanski pokret URA Dritana Abazovića koči rekonstrukciju vlade i uslovljava prvo izradom analize dosadašnjeg rada tog izvršnog tela.

Dritan Abazović (Foto: Jutjub)

URA, koja jedina u aktuelnoj vladi ima političara, je i dalje stava da rekonstrukcija vlade može biti zasnovana samo na ekspertsko-nestranačkom principu, po kome funkcioniše aktuelna vlada.

To stoji u odgovoru premijeru Zdravku Krivokapiću na upit dostavljen svim strankama parlamentarne većine, od kojih premijer odgovor očekuje do 8. oktobra da bi konačna struktura rekonstruisane vlade mogla biti usaglašena do 10. oktobra.

"Pre nastavka razgovora o rekonstrukciji vlade cenimo da je neophodno napraviti analizu o dosadašnjem radu vlade, ostvarenim rezultatima i ciljevima svakog pojedinačnog ministarstva i ministra", navodi se u saopštenju URA.

Iz URE navode i da za njih izglasavanje Tužilačkog saveta apsolutni državni i društveni prioritet i da on ne može biti deo razgovora o eventualnoj rekonstrukciji vlade.

"Očekujemo stoga da nam pisano dostavite odgovor da li je za vas prihvatljivo da izglasavanje Tužilačkog saveta bude uslovljeno dogovorom o rekonstrukciji vlade", navodi se u saopštenju.

Kako su Amerikanci hteli Srbiji da prodaju svoj gas, pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA