Najnovije

NOVAK ĐOKOVIĆ PRED ZABRANOM? Englezi već likuju zbog grend slem haosa

Novak Đoković je iznad svih kada je u pitanju Australijan open, ali njegova dominacija bi sada mogla da bude prekinuta - i Englezi kao da već slave.

Đoković (Foto: Jutjub)

Najboljem teniseru sveta engleski "Dejli ekspres" posvetio je ogromnu pažnju zbog novonastale situacije sa koronavirusom.

Pomenuti list već razmatra šta će biti "ako Novak Đoković dobije zabranu odbrane titule na Australijan openu", posvetivši svoju veliku analizu potrazi za odgovorom na pitanje - ko, u Srbinovom odsustvu, ima najveće šanse da mu uzme tron "koji neće braniti".

Podsetimo, pitanje vakcinacije protiv SARS-KoV-2 tipa koronavirusa je tema o kojoj se u svetu tenisa govori mesecima. Sada su igrači suočeni s novom situacijom po tom pitanju, i to na Australijan openu.

Naime, samo teniseri koji su primili dve doze vakcine dobiće dozvolu da se takmiče na tom grend slemu, a "Dejli ekspres" tvrdi da "Đoković, za koga se pretpostavlja da se nije vakcinisao, lako može da dobije zabranu dolaska u Melburn".

- Kako sada stvari stoje, usled novog propisa (u australijskoj državi Viktorija), svi učesnici Australijan opena će morati da pokažu dokaz o vakcinisanju, a Đoković je, zasada, odabrao da o tome da li je primio vakcinu protiv novog koronavirusa ne otkriva detalje. I, ako Novak dobije zabranu učešća, Rodžer Federer bi mogao da bude najbliži osvajanju nove važne titule, piše pomenuti list.

On podseća da je "Srbin imao neverovatnu formu u 2021, u kojoj je osvojio tri od četiri najveća pehara, a sada bi mogao da ostane i bez još jednog, nakon što je nedavno poražen od Danila Medvedeva u finalu US opena".

- Đoković spada u one teniske zvezde za koje se veruje da nisu vakcinisani i iako tek predstoji razgovor između zvaničnika ovog sporta i australijskih političara, izgleda da će obavezna vakcinacija biti propisana za sve učesnike (Australijan opena). To bi Federeru mnogo olakšalo posao da dođe do svoje prve grend slem titule od 2018.

Naime, Đoković je na Rolan Garosu nagovestio da nije primio vakcinu, jer je, govoreći o obaveznoj vakcinaciji, istakao "da se nada da do toga neće doći", jer je "oduvek verovao u slobodu izbora". Dodao je tome i sledeće reči:

- Zadržaću za sebe tu odluku da li ću se vakcinisati ili ne, to je intimna odluka i ne želim da se upuštam u ovu igru "da li ste za ili protiv vakcina", što mediji, nažalost, stvaraju ovih dana.

Novak Đoković je osvojio tri poslednja Australijan opena, devet ukupno, po čemu je bez premca u teniskoj istoriji, a ako Srbin bude primoran da preskoči ovaj turnir, to će umnogome olakšati posao drugima, naročito Federeru.

Švajcarska legenda možda ima 40 godina, ali je osvojio to takmičenje šest puta, a poslednji je koji je tamo trijumfovao pre Đokovića, 2018, kada je savladao Marina Čilića, godinu dana nakon što je to uradio i Rafaelu Nadalu.

Zapravo, Nadal je izgubio poslednja četiri finala Australijan opena, nije tamo podigao pehar od 2009, a od tada je samo Sten Vavrinka, pored Federera, Đokovića i Španca, osetio slast pobede na grend slemu u Australiji.

-Sve ovo daje nadu Federerovim navijačima da će njihov ljubimac uvećati svoju impresivnu kolekciju grend slem titula, tim pre što mu vreme za to ističe, a upravo će mu najveća šansa biti prinudno odsustvo Đokovića - ističe se u tekstu "Dejli Ekspresa".

Američki institut finansirao ispitivanja virusa korona u Vuhanu od 2014. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA