Najnovije

DŽINOVSKA STVORENJA SNIMLJENA NA DNU! Ogromna neman koja je "veća i od čoveka" otkrivena u Crvenom moru (FOTO)

Tim morskih biologa, tv medija i filmskih stvaralaca, krenuli su 2020. godine da istaražuju dubine Crvenog mora u kojoj su otkrili ne samo ogromnu olupinu broda, već i ogromna stvorenja koju su se činila većim i od čoveka.

Brod. (Foto: Jutjub)

- Nikada neću zaboraviti taj dan i ono šta sam videla dok sam živa - rekla je Meti Rodrigez, voditeljka naučnog programa Okeans.

- Odjednom, dok smo gledali u pravcu brodoloma, ovo masivno stvorenje dolazilo je ka nama, uvijalo svoje telo oko olupine. Jeziv osećaj - uzbuđeno priča voditeljka.

U septembru 2021. godine istraživački tim je došao do otkrića da je misteriozno stvorenje džinovskog oblik, ustvari ljubičasta leteće lignje, koja obično dostiže visinu i do dva metra.

Tim Okeansa otputovao je na Crveno mora i pokušao da spusti dizalicu teške oko 40 tona kako bi lansirao podmornicu i drugu tešku opremu do velikih dubina.

Brod takođe sadrži dve podmornice Triton sa posadom, od kojih svaka može roniti do dubine veće od 3.280 stopa punih osam sati.

Uključuje se vozilo na daljinsko upravljanje i automatsko podvodno vozilo koje može da istražuje na dubine do 19.685 stopa.

Dok su istraživači koristili podvodnog robota za krstarenje oko brodoloma, džinovsko stvorenje je ušlo u kadar.

Rodrigezova je zatražila pomoć od dr. Mišela Vićenca, zoologa NOA-e i stručnjaka za ovu oblast.

- U oblasti u kojoj istražujete u Crvenom moru postoji određena morska populacija. Te vodene životinje su jako velike - reči su zoologa.

-Veličina peraja životinje u odnosu na njeno telo pokazuje da to nije džinovska lignja. Peraja su široka i formiraju nešto poput oblika vrha strele, dok su one na džinovskoj lignji obično masivne i mišićave. Ogromne lignje mogu narasti i do 66 stopa - rekao je zoolog.

Poslednja takva vrsta lignje koja je otkrivena u oktobru 2016. godine bila je dugačka i do 30 stopa.

Dodik otkrio - formirano pet ekspertskih timova za sporne odluke! Više o tome OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA