Najnovije

VAKCINACIJA NA SVAKIH 5, 6 MESECI I PROPUSNICE 24 SATA!? Lončar ovo naziva "nova normalnost" - da li želite ovako da živite?

Kako sada stvari stoje, naša nova normalnost će biti takva da ćemo morati da se vakcinišemo na svakih pet, šest meseci, u zavisnosti od vrste vakcine, kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Proptest protiv kovid mera (Foto: Jutjub)

Ministar je istakao da je vakcina najbolji način zaštite od korona virusa, ali i jedini način da se sve drži "pod kontrolom". Govoreći o broju vakcinisanih, Lončar je rekao da nema razloga da se te brojke kriju, te da bi mogle da budu objavljene već sledeće nedelje.

"Ne postoji razlog da to ne kažemo, to nisu stvari koje bi trebalo da se ne znaju. Samo ne želimo da se negde pogreši", kazao je Lončar, koji je boravio danas u Nišu gde je u Kliničkom centru prisustvovao otvaranju novih angio sala. On je rekao da je važno da se dopre do ljudi koji "beže od istine i ne priznaju da korona postoji, da se od nje umire i da je jedini lek vakcina".

Kovid propusnice

Lončar je naveo i da bi u interesu građana, mogao da bude produžen rok u kome će kovid propusnice biti obavezne, kao i da je njihovo uvođenje bilo ključno da se poveća broj vakcinisanih u Srbiji.

"Da li će to da bude da se te propusnice prošire na 24 časa ili nešto drugo, na tome ćemo insistirati", istakao je on.

Dodao je da Vlada Srbije želi da građani imaju sigurnost, pogotovu oni koji su se vakcinisali.

"Ne želimo da budu taoci, posebno oni građani koji su se pridržavali svega, i da imaju strah da odu do restorana i bioskopa. Želimo da znaju kad odu tamo da je to bezbedna zona, da su tamo ili vakcinisani ili testirani ljudi", kaže Lončar.

Izvor: Mondo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA