Najnovije

NABROJALI ŽRTVE ALEKSANDRA VUČIĆA: Postavili nadgrobne spomenike ispred predsedništva - Vučućevo groblje (VIDEO)

Vučić je grobar Ustava Srbije jer ga svakodnevno krši... i po pitanju ingerencija izvršne pravosudne i sudske vlasti koje preuzima na sebe iako na to nema pravo, a krši ga i Briselskim i Vašingtonskim sporazumom po pitanju Kosova i Metohije. Svega što se dotakao Vučić, on je uništio - rečeno je u centru Beograda na izložbi pod nazivom "Aleja žrtava kadrovskih rešenja Aleksandra Vučića".

Groblje ispred predsedništva (Foto: Jutjub)

Pokret "LJubav, vera, nada" danas je u centru Beogradu organizovao izložbu pod nazivom "Aleja žrtava kadrovskih rešenja Aleksandra Vučića", koja obuhvata improvizovane nadgrobne spomenike sa natpisima institucija koje je, kako je rekao lider ovog pokreta Nemanja Šarović, uništio predsednik Srbije.

Na njima su natpisi REM, NBS, Ustav, Fudbalski savez Srbije, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo unutršnjih poslova, sredstva javnog informisanja, Republičko javno tužilaštvo, Vrhovni kasacioni sud, Skupština Srbije, Ministarstvo pravde...

Šarović je rekao novinarima da je Vučić na vlasti u Srbiji već deset godina i da ima, kako je naveo, apsolutnu vlast i medijsku dominaciju kakvu niko pre njega nije uspeo da ostvari. 

- Tu vladavinu su obeležile brojne afere koje je teško prebrojati, a nijedna nije dobila epilog. Takva hiperprodukcija afera je zapravo učinila da se sve ono što Vučić radi i svi njegovi zločini protiv naroda i države relativizuju - rekao je Šarović.

On je naveo i da afere možda neće biti dugo pamćene i da će, kada dođe kraj Vučićevom režimu iza njega ostati, kako je naveo, "groblje institucija Srbije koje je on nemilice uništavao i potčinjavao".

- Vučić je grobar Ustava Srbije jer ga svakodnevno krši. I po pitanju ingerencija izvršne pravosudne i sudske vlasti koje preuzima na sebe iako na to nema pravo, a krši ga i Briselskim i Vašingtonskim sporazumom po pitanju Kosova i Metohije - rekao je predsednik pokreta "LJubav, vera, nada".

Prema njegovim rečima, najgore je što je Vučić "svoje poslušnike" postavio na čelo institucija u Srbiji.

- Tu kvalitet, znanje, iskustvo nikada nisu bili kriterijum i on bira one koji imaju najviše putera na glavi i najviše afera iza sebe, jer se pokazalo da su takvi najposlušniji i ne smeju da mu odbiju bilo koji zahtev.

On je dodao i da je pokret "LJubav, vera, nada" zato priredio izložbu, na platou između Predsedništva i Skupštine grada.

- Da smo išli redom, mogli smo napraviti još više spomenika, ali onda bi bilo teže i doneti ih ovde. Mislim da nam ni prostor ne bi bio dovoljan i da bi nam otprilike trebalo pola Novog groblja da bi predstavili sve institucije koje je sahranio Vučić - izjavio je on i naglasio da će Srbiji biti potrebno dugo vremena da se oporavi.

- Biće potrebno dugo vremena da se izgrade institucije, da se izgradi društvo koje nece biti zasnovano na podelama - zaključio je Šarović.

Izvor: Direktno

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA