Najnovije

UKRAJINSKI GENERAL REKAO KADA POČINJE RUSKI NAPAD! Prvo kreću avioni, pa počinje potpuni haos

Rusija je rasporedila više od 92.000 vojnika na granici sa Ukrajinom i sprema se da napadne krajem januara ili početkom februara, rekao je general Kiril Budanov, šef vojne obaveštajne službe Ukrajine u intervjuu za "Militeri Tajms".

Ilustracija (Foto: Ministarstvo odbrane Ukrajine)

- Ofanziva će verovatno uključivati vazdušne, artiljerijske i oklopne napade na istoku, koje će pratiti vazdušni napadi na Odesu i Mariupolj - rekao je on.

Budanov kaže da će i teritorija Belorusije biti iskorišćena za napad na Ukrajinu. On kaže da je do tog zaključka došao nakon rusko-beloruskih vežbi "Zapad-2021" ove godine.

Šef vojne obaveštajne službe Ukrajine ističe da bi posledice hipotetičkog napada za Ukrajinu bile razornije od oružanog sukoba u Donbasu.

Strani mediji su u poslednje vreme počeli učestalo da objavljuju izveštaje o grupisanju ruskih trupa na granici sa Ukrajinom. Dmitrij Peskov, pres sekretar Vladimira Putina, rekao je da Rusija ima pravo da raspoređuje trupe unutar svoje teritorije po sopstvenom nahođenju.

Prema njegovim rečima, to ne treba nikoga da brine. Takođe, ruska vlada je više puta naglašavala da je sukob u Ukrajini unutrašnje pitanje te zemlje, i da Rusija ne planira da se meša.

Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA