Najnovije

KEDMI: Amerika je u šoku – Rusi su posle zauzimanja Zemlje hipersoničnim oružjem, rušenjem satelita zauzeli i svemir

Rusija je 15. novembra uspešno lansirala protivsatelitsku raketu, precizno pogodivši satelit u Zemljinoj orbiti. Prema Jakovu Kedmiju, izraelskom političkom ekspertu i bivšem šefu Nativ službe, Moskva je ozbiljno potvrdila da će steći vojnu dominaciju u svemiru.

Kedmi (Foto: Jutjub)

Test nove ruske rakete izazvao je strah Amerikanaca da će uskoro izgubiti vojnu dominaciju u svemiru. Kedmi smatra da je lansiranje rakete za SAD uporedivo sa testovima ruskog hipersoničnog oružja Avangard i Kinžal.

S tim u vezi, ekspert je skrenuo pažnju na činjenicu da će Rusija sada moći da uništi američki mini-šatl X-37. Reč je o eksperimentalnoj orbitalnoj letelici Sjedinjenih Država dizajniranoj da testira budućnost tehnologija … Pentagon već nekoliko godina sprovodi tajni program za proizvodnju ovih aviona, a već su sastavljena 4 primerka X-37.

Sve ovo američki sistem, od broda X-37 do postojećih satelita, stavlja u veoma težak položaj, primetio je Jakov Kedmi u eteru Jutjub kanala „Solovjev-lajv”.

Činjenica je da je američki protivraketni odbrambeni sistem u velikoj meri zasnovan na svemirskoj komponenti, uz pomoć koje objekti otkrivaju lansiranja balističkih raketa i uništavaju ih nakon 40-50 sekundi.

Sada će ruske protivsatelitske rakete moći da pogode takve elemente američkog protivraketnog odbrambenog sistema i time ponište njegovu funkcionalnost.

Tako će Ruska Federacija uz pomoć protivsatelitskih raketa, satelita za istraživanje, letelica presretača i drugog naoružanja moći da stekne dominaciju u svemiru, pošto već ima prednosti u odnosu na SAD u hiperzvuku na Zemlji.

Kedmi veruje da će ko izgubi kosmos biti poražen u budućem ratu, jer sve počinje izviđanjem svemira.

Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA