Najnovije

MILIONI ĆE BEŽATI: Stravična prognoza glavnog Putinovog bezbednjaka

U Ukrajini bi mogla da izbije kriza sa milionima izbeglica, za šta je kriv Zapad, upozorio je sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev. Kako kaže, situacija u zemlji je takva da će milioni građana biti prinuđeni da traže utočište u drugim zemljama.

Putin i Petrušev (Foto: Jutjub)

Mešanje Zapada u stvari drugih zemalja glavni je razlog pojave nekontrolisanih migrantskih tokova u raznim delovima sveta i, kako bi se to zaustavilo, treba rešiti problem u korenu, istakao je glavni ruski bezbednjak u intervjuu za „Argumenti i fakti“.

Pod rešenjem Nikolaj Patrušev podrazumeva da bi Zapad trebalo da napusti svoju politiku mešanja u unutrašnje stvari drugih zemalja i prestane da nameće svoja uverenja upotrebom grube vojne sile.

„Na primer, ljudi beže iz Iraka preko Belorusije u Evropu, gde je situacija degradirala nakon vojne invazije i fizičkog odstranjivanja predsednika Sadama Huseina. Beže iz Libije u kojoj je Zapad likvidirao lidera zemlje Muamera Gadafija i doveo zemlju do propasti. U Avganistanu je 20 godina nametan poredak koji je stran toj zemlji, a kao rezultat toga prozapadni režim pao je za nekoliko nedelja. U Siriji su takođe hteli da uspostave takozvani poredak, pokušali su da fizički odstrane predsednika Bašara Asada i zamalo iznedrili globalni teroristički kalifat“, objasnio je sekretar Saveta bezbednosti.

Faktički uspostavivši svoj protektorat u Ukrajini, Zapad je uništio ekonomiju te zemlje, doveo društvo do nemoći, a određene slojeve stanovništva do siromaštva, napomenuo je Patrušev.

Prema njegovom mišljenju, situacija „u Ukrajini bi u svakom trenutku mogla toliko da se razbukta da će milioni Ukrajinaca pobeći da potraže sklonište na drugim mestima“.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA