Najnovije

ANALIZA IZRAELSKOG BEZBEDNJAKA: Ovo bi moglo naterati SAD da zadrhte

Glavna pretnja Sjedinjenim Američkim Državama, koja bi mogla da potkopa njenu poziciju na međunarodnoj sceni, kao i da dovede do velike krize unutar zemlje, jeste scenario po kojem bi predsednik DŽozef Bajden prevremeno odstupio.

DŽozef Bajden (Foto: Flickr)

Poznati izraelski politički ekspert, bivši šef tajne službe Nativ, Jakov Kedmi, došao je do ovog zaključka nakon analize unutrašnje političke situacije u Vašingtonu.

Uživo na TV kanalu „Rusija – 2“ Kedmi je sugerisao kako bi se situacija u SAD mogla promeniti, a takođe je objasnio šta bi tačno nateralo zemlju da zadrhti.

Jakov Kedmi je pre svega skrenuo pažnju na činjenicu da se svi diplomatski i politički uspesi Sjedinjenih Američkih Država vezuju upravo za predsednika DŽozefa Bajdena, budući da je reč o jedinoj osobi u administraciji Bele kuće koja je sposobna da rešava globalne probleme, kao i pregovaranje sa ostalim učesnicima u međunarodnim odnosima.

Dakle, prema mišljenju politikologa, DŽozef Bajden je, uprkos godinama, profesionalni političar koga će teško zameniti bilo ko na mestu predsednika države. Međutim, ako američki lider ipak podnese ostavku pre roka, to će postati prava tragedija od koje će SAD zadrhtati.

„Šta je danas najveća pretnja Sjedinjenim Državama? Zašto se čitave Sjedinjene Države strepe ako se, ne daj Bože, ovo desi? Ako, ne daj Bože, iz zdravstvenih razloga ne bude u stanju da obavlja predsedničke dužnosti, to će biti najveća katastrofa za SAD.

Svi Amerikanci, svi političari se plaše ovoga, jer će tada zaista biti užasa. Predsednica Kamala (Haris) je najveća pretnja Sjedinjenim Državama, a to kažu i sami Amerikanci“, objasnio je politikolog.

Kedmi je istakao da će eventualna odluka DŽozefa Bajdena da napusti predsedničku funkciju pre roka odigrati okrutnu šalu sa Sjedinjenim Državama, jer će zemlja izgubiti jedinog diplomatu sposobnog da rešava međunarodne probleme, kao i da pregovara sa rivalima Vašingtona u međunarodnoj areni.

Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA