Najnovije

ANALITIČAR OBJASNIO ZAŠTO JE VAŠINGTONU NEOPHODAN RAT RUSIJE I UKRAJINE: Iza svega stoji novac - pokušavaju da se spasu propasti

Ne bez razloga SAD pojačavaju tenzije, najavljujući da Rusija planira napad na Ukrajinu u bliskoj budućnosti.

Ukrajinska vojska (Foto: Jutjub)

Ovaj pristup je neophodan Vašingtonu za sprovođenje sopstvene geopolitičke strategije. Do ovog zaključka je došao poznati ruski politikolog, kolumnista “Rossiя segodnя” Rostislav Iščenko, analizirajući situaciju na međunarodnoj sceni.

U intervjuu za informativni portal Ukraina.ru, Iščenko je detaljno govorio o lukavoj taktici Vašingtona, a takođe je objasnio zašto SAD žure da pokrenu rat između Rusije i Ukrajine.

Rostislav Iščenko je primetio da SAD, redovno dajući izjave o ratobornim planovima Rusije, pokušavaju da pokrenu vojni sukob između Moskve i Kijeva.

Ovaj pristup je neophodan Vašingtonu za sprovođenje sopstvenih geopolitičkih planova vezanih za Ukrajinu i Evropu.

Vojni sukob između Rusije i Ukrajine je, smatra politikolog, neophodan da bi Amerikanci neutralisali Moskvu kao spoljnopolitičkog i ekonomskog rivala.

Time će Vašington dobiti novi razlog da optuži Rusiju za agresiju, kao i da se izjasni o potrebi uvođenja novih oštrih antiruskih sankcija.

SAD koristeći Ukrajinu kao geopolitičko oruđe protiv Moskve, planiraju da potpuno prekinu ekonomsku saradnju i partnerstva između Rusije i Evrope.

Takve mere će omogućiti američkim vlastima da reše sopstvene finansijske probleme obnavljanjem dijaloga sa Evropskom unijom.

„Glavne posledice ovog rata trebalo bi da budu: uništavanje ekonomskih odnosa između Evropske unije i Ruske Federacije, kao i vezivanje resursa Moskve u istočnoevropskom pravcu, kako bi se SAD i njeni saveznici uhvatili u koštac samo sa Pekingom“, rezimirao je Iščenko.

Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA