Najnovije

ZAŠTO JE OBARANJE RUSKOG SATELITA PREPALO AMERIKU: Sada smo im sasvim ubedljivo pokazali - sposobni smo da uništimo sve što je protiv nas

Neobična i oštra reakcija američkih vlasti na probnu operaciju Oružanih snaga Rusije, tokom koje je raketni sistem uništio zastareli sovjetski satelit u Zemljinoj orbiti, zapravo, ukazuje da je Moskva uspela da osujeti planove Vašingtona.

Lansiranje (Foto: Jutjub)

Poznati ruski politički analitičar i publicista Anatolij Vaserman došao je do ovog zaključka nakon analize ponašanja SAD.

U svom autorskom članku objavljenom na sajtu informativnog portala REN TV, Vaserman je detaljno govorio o vojnim planovima SAD, a takođe je objasnio zašto su Amerikanci podigli histeriju zbog satelita koji je oborila Rusija.

Anatolij Vaserman je pre svega skrenuo pažnju na činjenicu da je Vašington osudio Rusiju zbog razloga za korišćenje raketnih sistema za uništavanje svemirskih satelita.

Tako su Amerikanci počeli da shvataju da Moskva poseduje ozbiljno oružje koje je u stanju da bez problema liši američku vojsku sistema za navigaciju i komunikacije u slučaju agresije Sjedinjenih Država.

Politički analitičar je skrenuo pažnju na činjenicu da su američki stručnjaci u oblasti sistema naoružanja već dugo angažovani na razvoju specijalnih svemirskih sistema sposobnih da izvedu raketni udar iz zemaljske orbite.

Time Vašington na taj način pokušava da naruši nuklearni paritet, kao i da stekne stratešku prednost nad Rusijom i Kinom.

Rusija je obaranjem sovjetskog satelita pokazala da lako može da uništi američke borbene sisteme koji se mogu postaviti u Zemljinu orbitu.

Dakle, ruski raketni sistem je sposoban da brzo i efikasno neutrališe svemirsku pretnju koju predstavljaju Sjedinjene Države.

„Sada smo im sasvim ubedljivo pokazali: sposobni smo da uništimo sve što je protiv nas. Inače, ceo sistem kontrole oružanih snaga SAD oslanja se na komunikacione i navigacione satelite: ako krenu na nas, ostaće bez naređenja i uputstava“, a američka vojska kao i NATO bez toga ne mogu i ne umeju da ratuju, zaključio je Vaserman.

Izvor: webtribune. rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA