Najnovije

Propast vakcinacije u Srbiji: Brnabić otkrila prave podatke - mnogi samo primili prvu i uzeli pare

Premijerka Ana Brnabić otkrila je koliko je građana Srbije vakcinisano. Iako je pokušalam da "umota" prave statistike one nedvosmisleno pokazuju da je u Srbiji taj broj ispod 50 posto čak i kad iz statistike izbace mlađi od 12 godina, a da je broj revakcinisanih oko 25 posto, dok je onih sa buster dozom duplo manje.

Vakcinacija (Foto: Jutjub)

“Mi u ovom trentutku imamo skoro 3,100.000 vakcinisano prvom dozom, a ako računamo i starije od 12 godina, to je 49,7 odsto stanovništva”, rekla je ona.

Revakcinisano je 55 odsto, a treću dozu dobilo je 26,6 odsto punoletnog stanovništva, navela je Brnabić i ukazala da brine nedovoljna vakcinacija mladih. Stalno o tome pričano, u populaciji od 18 do 30 godina svega je 28,1 odsto vakcinisanih, a od 12 do 17 godina samo 3,27 odsto, istakla je premiejrka Srbije.

Ona nije objasnila kako je moguće da je, iako vakcinacija traje već skoro godinu dana dve doze dobilo samo 55 posto od onih koji su dobili prvu, ali možda razloge u tome treba tražiiti u 3.000 dinara stimulansa koje je Vlada dala. Izgleda da je trebalo stimulisati i za drugu dozu i da su neki samo zbog novca primili prvu vakcinu, što pokazuje realno ekonomsko stanje u državi. 

Premijerka Srbije Ana Brnabić je da je epidemiološka situacija mnogo bolja nego što je bila u proteklom periodu, uz napomenu da je u sredu imala konsultacije sa medicinskim delom Kriznog štabakoji insistira da se važenje kovid propusnica produži na 24 sata u zatvorenim objektima, uključujući i skijališta uz ski pas.

Brnabić je u Skupštini Srbije poslanicima rekli da je medicinski deo štaba predložio i da raspust počne 20. decembra i da traje do 10. januara.

“Nismo stigli ove nedelje da imamo sednicu Kriznog štaba, ali imamo konsultacije i razgovaramo otvoreno”, rekla je Brnabić.

Molim i pozivam sve koji se još nisu vakcinisali da to urade, dodala je ona.

Izvor Danas/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA